Trei metode de răcorire pe timp de vară

467
Trei metode de răcorire pe timp de vară - fructe-1310550212.jpg

Articole recomandate

Ai porni aparatul de aer condiționat, dar îți face rău. Și totuși parcă ai avea nevoie să te răcorești cumva în zilele toride de vară. Iată câteva alimente care te răcoresc pe timp de vară, recomandate de bucataria.net.
Pepenele verde. Miezul de pepene verde este foarte răcoritor, mai ales dacă este ținut la frigider. Tot din miezul de pepene puteți prepara un suc răcoros. Pepenele stimulează digestia și ajută la eliminarea colesterolului din organism. Pepenele verde este recomandat în tratarea afecțiunilor hepatice și renale, dar și persoanelor care vor să slăbească. Are puține calorii.

Ceai de mentă și ceai verde. Fierbeți 2 litri de apă într-o oală. Când ați luat apa de pe foc, adăugați pliculețe de ceai de mentă și ceai verde și lăsați câteva minute la infuzat. Apoi il strecurați. Poate fi servit la temperatura camerei alături de lămâie tăiată felii sau rece de la frigider. O altă metodă de răcire: ceai cu cuburi de gheață, dar în acest caz se diluează aroma.

Salate de fructe. Profitați din plin de fructele de sezon: piersici, caise, nectarine, cireșe, vișine, zmeură, afine, fragi, pepene galben. Spălați și combinați fructele astfel încât să obțineți o salată proaspătă și răcoritoare. Și ca să fie și mai răcoroasă, o puteți consuma după ce ați lăsat-o 20 de minute la frigider. O puteți orna cu frunze de mentă proaspete, felii de lâmâie, frișcă sau înghețată cu aromă de fructe.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7402 secunde