Tremură în case, în așteptarea branșamentului la gaze!

2365
8
Zeci, poate chiar sute de familii din Constanța tremură în apartamente, în așteptarea branșamentului la gaze, după ce au renunțat la rețeaua centralizată de încălzire. Oamenii și-au plătit toate taxele, au dat zeci de mii de lei pe noua instalație și acum numără zilele până când vor putea să le pornească. Între timp, își pun o pătură mai groasă pe pat și un pulover mai gros pe ei, ca să reziste frigului din case. În ce privește vina, toți se spală pe mâini și spun că întârzierea vine de la primărie, pentru că Serviciul de Urbanism nu a eliberat autorizații de construcție toată vara.

"În luna iunie s-a făcut debranșarea de la RADET. După ce am făcut un dosar foarte stufos, am achitat totul la întreținere și am plătit toate taxele, am așteptat avizul de debranșare. Este vorba despre 20 de familii, din cele 40 care sunt în bloc. Apoi, s-a lucrat la instalațiile interioare, firma care se ocupa de lucrări spunându-ne că, pentru gaze, trebuie să așteptăm autorizația de construcție de la primărie. Oamenii și-au făcut datoria, dar aici nu mai depindea de ei", ne-a declarat Rodica Stăncioi, unul dintre locatarii blocului C5 de pe aleea Panselei.

Și de două luni tot așteaptă. Problema este că, între timp, a venit frigul, iar oamenii nu mai au cu ce să se încălzească.

"Am fost bolnavă, era foarte frig în casă și am fost nevoiți să dăm drumul la aerul condiționat, ca să mai ridicăm temperatura. Nu se putea sta, mai ales noaptea. Însă nu putem să stăm până la Crăciun cu aerul condiționat. Cineva trebuie să se sesizeze, pentru că oamenii tremură în case", ne-a mai spus femeia.

"Sperăm să nu ne țină așa toată iarna!"

În bloc sunt multe persoane vârstnice, care au nevoie de căldură, care nu mai suportă frigul așa cum o fac tinerii. Am vizitat-o, de exemplu, pe doamna Cautiș, în vârstă de 95 de ani. Femeia era îmbrăcată cu un halat gros, însă în apartament temperatura era suportabilă, pentru că mersese aerul condiționat.

"Nu este normal să stăm în frig și să așteptăm să dea drumul la gaze. Sperăm să nu ne țină așa toată iarna", ne-a spus doamna.

După autorizație, în două săptămâni se dă drumul la gaze!

Speranțe vin și de la firma care s-a ocupat de toată documentația și care a depus dosarul pentru autorizație.

"Noi am fost cu toate hârtiile gata din vară, dar mai era nevoie de un document de la RADET, pe care asociația nu l-a obținut decât atunci când și-a plătit toate datoriile către regie. Noi tot l-am pistonat pe administratorul asociației să facă plata, dar nu s-a putut imediat. La începutul lunii septembrie am depus solicitarea pentru emiterea autorizației pentru branșament. Dar, din păcate, pentru că nu a fost un arhitect șef care să semneze autoritățile, s-a întârziat foarte mult. Am fost săptămâna trecută la primărie și ni s-a spus că autorizația este dată la semnat la domnul primar. Nu știu cât va mai dura. Însă, din momentul în care avem autorizația, lucrările de branșament mai durează o săptămână, maximum două", au declarat, pentru "Cuget Liber", reprezentanții firmei care s-a ocupat de lucrările la interior. Branșamentul va fi făcut însă de o altă firmă, agreată de compania de gaze.

Sute de autorizații date deja

Realistic vorbind, însă, este puțin probabil ca autorizația să fie emisă până spre mijlocul lunii noiembrie. Lista de așteptare la Serviciul de Urbanism este foarte lungă, iar autorizațiile se dau în ordinea numerelor de înregistrare și de-abia se lucrează documentațiile depuse în vară. În luna septembrie, de exemplu, Serviciul de urbanism a emis 176 de autorizații de branșare la rețeaua de gaze naturale, iar în octombrie sunt deja cel puțin 60 emise.

Comentează știrea

Eu
25 octombrie 2016
Gaze

Pai inspectoratele de ocupă mai mult de autorizații pt construire blocuri si hoteluri ca acolo sunt bani......pt brânză de gaze nu au nici un beneficiu.Mai nou astepti o luna sa semneze domnul primar ....ca de e ocupat omu

Alex
25 octombrie 2016
Indolenta!!!

Ce au asteptat pana acum? In primavara ce-au facut?

Alex
25 octombrie 2016
Rusine!!!

RADET este al primariei. Toti anhajatii de la birouri din RADET sunt sau au fost angajati ai Telegraf/TV Neptun. Verificati!!!

Excroc
25 octombrie 2016
Batrani pacali

O mare minciuna prostia asta cu gazele. Platesc multe zeci de milioane pentru toate actele si bransamentele si mai platesc si gazele dupa. Ce imbecili. Si stau in frig. Cel mai bine la incalzire centrala. Fara bombe in casa. Imbecililor.

jk
25 octombrie 2016
pentru excroc

Tu ai gaze la creier,de aceea esti asa prost.

mine
25 octombrie 2016
radet

chiar imi era dor de un articol semnat de andreea :) multumim!! s-au luat banii la radet sau este bonus? bine ideea este pe scurt nu va debransati ca uite ce patiti..mai andreea ca sa intelegi si tu: oamenii nu sunt atat de prosti sa creada ce basesti tu zilnic..dar de ce nu scri si despre cei care nu au caldura sau apa calda in parametrii desi platesc radet o gramada de bani!!! bine asta daca ai timp..nu stiu intreaba si tu la nea popa ce sa mai debitezi :) totusi nu uita de lista promisa..hai ca deja am gasit avocat si astept sa ne vedem la un proces :) venim toti ca sa ne cunoastem

Marian
25 octombrie 2016
Cat te plateste RADET?

Se vede ca esti escroc. Cu cat te plateste RADET? Eu am platit intretinerea la zi ca si multi oameni din asociatia noastra, dar RADET n-a dat decat ieri cca 4 ore asa zisa caldura, atat cat sa nu raceasca caloriferul, nu ca sa te incalzesti. Acum este iar oprita furnizarea de caldura. Nu inteleg care este amestecul RADET in avizul ptr gaze? Ce are plata catre RADET cu emiterea avizului de conecare la gaze. Nu este cumva o intelegere mafiota intre RADET si PRIMARIE ? Ptr cei care asteapta conectarea, puneti mana pe par si duceti-va peste cei cu care ati angajat lucrarea de racordarea la gaze. Este in totalitate vina lor. Daca pot produce o dovada ca acordul de racordare la gaze este dat in baza unui aviz de la RADET, atunci mergti cu parul la RADET si PRIMARIE. Eu nu m-am deconectat de la RADET , ptr ca nu am inca banii ptr instalatia de incalzire din interiorul apartamentului, dar m-am racordat anul trecut la reteaua de gaze, cu 2 focuri, aragaz si centrala si n-am avut probleme cu RADET. Probabil ca firma care mi-a facut racordarea este mai serioasa decat altele. Deocamdata folosesc gaze numai la aragaz, dar sper ca in primavara, sa pot sa-mi instalez si centrala ptr incalzire si apa calda.

Răspuns la: Batrani pacali
Adăugat de : Excroc, 25 octombrie 2016
O mare minciuna prostia asta cu gazele. Platesc multe zeci de milioane pentru toate actele si bransamentele si mai platesc si gazele dupa. Ce...
Bransat la gaz
25 octombrie 2016
De ce nu spuneti adevarul pana la capat !

Totul dureaza atat chiar din '' DORINTA PRIMARIEI '' , da ...acte peste acte , n-ai mot la basca , ai basca n-ai spaca , SEMNATURA PRIMARULUI , aviz de la RADET , care are tot interesul sa-ti bage bete in roate , ce sa mai.....daca vrei sa emigrezi in SUA nu-ti trebuiesc atatea acte si dosare ! Dureaza ampoximativ un an soulutionarea unui dosar pentru un banal racord la gaze....si ma repet , totul prin ''amabilitatea'' primariei si a RADET ! Am trecut personal prin chinurile astea si stiu ce vorbesc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde