Turiștii moldoveni invadează litoralul românesc

394
Turiștii moldoveni invadează litoralul românesc - turistiimoldoveni-1404923015.jpg

Articole de la același autor

Peste 20.000 de turiști din Republica Moldova sunt așteptați în această vară pe litoralul românesc. Se pare că turiștii moldoveni preferă partea sudică a litoralului românesc.

Până la ora actuală, peste 3.000 de turiști moldoveni au achiziționat sejururi, în acest an, în stațiunile de la malul Mării Negre. Numărul de turiști moldoveni este incomparabil mai mare decât anul trecut, când riviera noastră a primit doar 200 de turiști.

"Românii din Republica Moldova sunt foarte mulțumiți de condițiile oferite de litoralul românesc, feed-back-ul înregistrat până în prezent fiind pozitiv. Noi am promovat foarte mult România, împreună cu partenerii români, însă ar fi bine ca și statul român să se implice mai mult. Pentru acest sezon, estimăm 20.000 de turiști moldoveni pentru riviera românească, dintre care numai noi vom aduce, cu autocarele noastre, 10.000. Însă dacă România se va promova puternic în Republica Moldova, anul viitor, litoralul românesc ar putea primi 100.000 de turiști moldoveni", subliniază Alex Filipski, director general al Voyage Center Philipsky Tour din Republica Moldova.

Numărul de turiști din Republica Moldova este deja foarte mare, ținând cont că, în iunie, vremea a fost în mare măsură nefavorabilă. Numai Voyage Center Philipsky Tour asigură opt curse săptămânale cu autocarul în perioada 1 mai - 1 octombrie, pentru litoralul românesc, în ziua de vineri operându-se două curse. Suplimentarea a fost introdusă recent, datorită cererii mari. În plus, mai sunt turiști moldoveni care vin cu automobilul propriu sau cu alte companii de transport cu autocarul care ajung pe litoralul românesc sau chiar și pe cel bulgăresc.

Turiștii moldoveni preferă prețurile mici, plătind în medie 100-120 de euro pentru 5-7 nopți (majoritatea aleg 7), fără servicii de masă. Ei aleg în special sudul litoralului românesc și preferă vârful de sezon ca perioadă de alegere a concediilor (iulie și august). Marea lor majoritate sunt turiști care alegeau înainte Ucraina ca destinație estivală. Printre hotelurile preferate de aceștia, se numără Delta (3 stele) din stațiunea Jupiter, Complexul Steaua de Mare (3 stele) din stațiunea Eforie Nord și hotelurile Melodia (4 stele) și Favorit (2 stele) din stațiunea Venus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3902 secunde