Uite, barza! Recensământul păsărilor ia startul pe 10 iunie

196
Uite, barza! Recensământul păsărilor ia startul pe 10 iunie - uitebarza-1591726738.jpg

Articole de la același autor

Din 10 iunie, Societatea Ornitologică Română reia numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației "Uite, barza!". Recensământul berzelor va fi realizat în perioada 10 iunie - 5 iulie 2020.

Astfel, cu ajutorul aplicației "Uite, barza!", utilizatorii de smartphone-uri pot participa la numărătoarea berzelor albe. Când utilizatorul se află în imediata apropiere a cuibului de barză, trebuie să pornească aplicația și GPS-ul telefonului. Apoi, este necesară completarea câtorva informații: număr de păsări prezente, pe cel fel de construcție se află cuibul și dacă acesta este în pericol sau nu.

Specialiștii biologi vor verifica și confirma apoi datele încărcate în aplicație. Pe baza informațiilor obținute, la finalul campaniei de monitorizare, companiile Enel din România urmează să amplaseze noi suporturi pentru cuiburile de barză, pe baza unui plan realizat împreună cu specialiștii SOR, în zonele unde companiile sale de distribuție de energie electrică activează (Muntenia Sud, Dobrogea și Banat).

2019 a fost anul cu cele mai multe cuiburi recenzate cu ajutorul aplicației, peste 3.000. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7163 secunde