Un Campionat mai puțin obișnuit. Vatmanii europeni și-au demonstrat măiestria

201
Un Campionat mai puțin obișnuit. Vatmanii europeni și-au demonstrat măiestria - vatmani-1685860584.jpg

Articole de la același autor

La Oradea s-a organizat în premieră naţională, Campionatul European al Vatmanilor, ediţia a X-a, la care au participat 25 de echipe din oraşe ale Europei, a fost câştigat, sâmbătă, de reprezentaţii oraşului Viena, Sandra Kaider şi Andreas Kainrad.


Pe locul II s-a clasat echipa din Gotteborg, iar pe locul III - cea din Praga.


Echipa Oradiei, formată din Karoly Eva şi Leonte Oniţa, s-a clasat pe locul 14.
“A fost o ediţie excelentă. Concursul a fost special, iar participanţii, minunaţi. Echipa din Viena s-a comportat excepţional. Premiile sunt simbolice: avem trofee, diplome”, a declarat directorul Oradea Transport Local, Adrian Revnic.


Organizatorii orădeni ai campionatului au acordat tuturor diplome de participare şi obiecte artizanale din ceramică albă de Vadu Crişului, dar şi premii speciale: Cel mai nou bine clasat echipaj dintre debutanţi - cel din Zagreb, Cel mai în vârstă concurent - Olah Hofman, de la Leipzig, iar Cea mai populară echipă - Varşovia, ai cărei membrii au venit însoţiţi de o galerie numeroasă, potrivit Agerpres.


Premiile pentru cei mai buni driveri au fost: locul I - Jen Collins, din Dublin, locul II - Robert Ionson, un român stabilit în Suedia - Gotteborg, şi locul III - Dominic Jurcevici, Zagreb.


Concursul s-a desfăşurat pe un tronson de 130 metri de pe strada Independenţei şi din Piaţa Unirii. Echipele, formate dintr-un vatman, o vatmaniţă şi un asistent tehnic, au avut de parcurs şase probe, pentru a-şi dovedi abilităţile profesionale, denumite generic: “Oprirea Perfectă”, “Frânarea de urgenţă”, “Distanţa Laterală”, “Tram – bowling”, “TRAM-billiard”, dar şi o probă inedită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3008 secunde