Un milion de copaci, plantați într-o singură zi

247
Un milion de copaci, plantați într-o singură zi - unmiliondepuietiplantati-1447442131.jpg

Articole de la același autor

Într-o perioadă dominată de cea mai mare mobilizare a societății civile, organizația "Plantăm fapte bune" a ales să manifesteze într-un mod aparte: va planta un milion de copaci într-o singură zi - sâmbătă, 14 noiembrie.


Astfel, aproximativ 223.000 de puieți vor prinde viață în cele aproximativ 70 de hectare puse la dispoziția organizației de către primăriile care au răspuns apelului "Plantăm fapte bune în România" și care au trecut printr-o verificare a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.


Cu ajutorul a aproximativ 10.000 de voluntari, se va acționa simultan în 15 localități din țară, printre care și comuna Peștera din județul Constanța. Acțiunii din țara noastră i se alătură și românii din Chișinău, care vor planta 10.000 de puieți cu ajutorul a peste 400 de voluntari.


"Pe 14 noiembrie vom planta un milion de puieți pe terenurile pe care nu este nevoie de o pădure. Dacă rezonați cu domeniul protecției mediului, vă așteptăm alături de noi sâmbătă! Dacă nu rezonați cu acest domeniu, folosiți această zi pentru a vă implica, ajuta și solidariza cu oameni într-un alt domeniu. Această perioadă este potrivită pentru a schimba atitudinea și perspectiva colectivă", ne sfătuiește Liana Buzea, fondatorul inițiativei "Plantăm fapte bune în România".


Mișcarea socială constă în efortul celor care se organizează pe cont propriu: românii sunt invitați să planteze sâmbătă câte un puiet într-un loc care le este la îndemână și pe care au acceptul proprietarului.


Mișcarea socială constă în efortul celor care se organizează pe cont propriu: românii sunt invitați să planteze sâmbătă câte un puiet într-un loc care le este la îndemână și pe care au acceptul proprietarului.


La acțiunea din comuna Peștera sunt așteptați aproximativ 700 de voluntari, care vor planta 50.000 de puieți pe raza comunei. Perdeaua forestieră de protecție pe care voluntarii o vor planta sâmbătă o completează pe cea deja existentă de-a lungul DJ222, între traversarea autostrăzii A2 și intrarea în comuna Peștera. La acțiune vor participa și 100 de militari americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu, 40 de studenți străini de la Universitatea "Ovidius", 30 de jandarmi, precum și 15 cercetași.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3692 secunde