Un milion de euro pentru maternități. Salvați Copiii a lansat un proiect de dotare a secțiilor pentru nou-născuți

106
Un milion de euro pentru maternități. Salvați Copiii a lansat un proiect de dotare a secțiilor pentru nou-născuți - unmiliondeeuro-1580303610.jpg

Articole de la același autor

Salvati Copiii Romania anunță demararea unui amplu proiect de dotare a secțiilor pentru nou-născuți, cu o investiție totală de aproximativ un milion de euro, în 2020. Salvați Copiii România va achiziționa, pe parcursul anului 2020, aparatură medicală de ultimă generație pentru 45 de maternități și secții de terapie intensivă neonatală. În perioada 2012 - 2019, organizația a reușit să doteze 96 de maternități din toate județele țării, cu 630 de echipamente medicale, în valoare totală de cinci milioane de euro.

Secțiile de terapie intensivă neonatală, unde sunt tratați nou-născuții prematur și cei cu patologii severe sunt subdimensionate: dintre cele 600 de locuri necesare în terapia intensivă neonatală, sunt asigurate doar aproximativ 300 de locuri, ceea ce înseamnă că 50% dintre copiii care au nevoie de asistență medicală specializată nu au acces la aceasta.

Una dintre sursele esențiale de finanțare a efortului pentru salvarea vieților nou-născuților prematur este mecanismul de redirectionare a unei cote din impozitul pe venit, bani care, neutilizați în scop social, rămân statului. Astfel, toți cei care vor să contribuie la construirea unui sistem medical pregătit să salveze viețile copiilor născuți înainte de termen pot alege să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit către Salvați Copiii Romania. Începând din acest an, persoanele fizice care aleg sa completeze formularul 230 pot opta pentru redirecționarea pe o perioada de doi ani consecutivi către programul de dotare a maternităților.

Până pe 25 mai, fiecare contribuabil poate descărca Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației, de la adresa www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2427 secunde