Un nou apel către populaţie. Donaţi sânge!

179
Un nou apel către populaţie. Donaţi sânge! - apel2-1643309208.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa face un nou apel către acel segment de populaţie care nu poate dona sânge în cursul săptămânii, să facă acest gest în cursul zilei de sâmbătă, 29 ianuarie, între orele 8:30-13:00. Cadrele medicale au declarat că solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ, dar şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. „Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor nu li se poate asigura acest tratament. Centrul nostru dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuţia oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu îşi ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, au precizat reprezentanţii CRTS.

Ca şi până acum, pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3892 secunde