Un nou caz controversat! Elevă moartă, la doar câteva zile după ce a ieșit din izolare

3877
Un nou caz controversat! Elevă moartă, la doar câteva zile după ce a ieșit din izolare - smurd1384587229-1643365088.jpg

Articole de la același autor

O tânără de 15 ani dintr-o comună vasluiană a murit în ambulanță, chiar în brațele medicilor. Minora, în vârstă de 15 ani, din comuna vasluiană Tăcuta, ieșise din izolare în urmă cu 7 zile. Însă, miercuri seara, aceasta s-a prezentat împreună cu mama sa la cabinetul medicului de familie pentru că se simțea extrem de rău.


În urma unul scurt control, medicul a observat că saturația oxigenului în sânge la fată este de doar 80%, așa că a solicitat intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spitalul din Vaslui.


A fost trimisă inițial o ambulanță, însă, când medicii au văzut că starea fetei de sănătate se înrăutățește, au solicitat și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă, scrie antena3.ro


Însă cu toate îngrijirile acordate, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii nu au reușit să o readucă la viață și au fost nevoiți să declare decesul.


„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.


Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.


În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.


Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.


Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru vremeanouă.ro.


Un caz similar, zilele trecute


Reamintim că un caz similar s-a petrecut zilele trecute. Un tânăr de 20 de ani din Dorohoi, județul Botoșani, cunoscut cu afecțiuni cardiace, a murit la școală, la o zi după ce a ieșit din izolare. Este vorba despre un elev în clasa a XII-a, de la Școala Specială Profesională Ion Pilat, din Dorohoi.


Tânărul de 20 de ani fusese infectat cu SARS-CoV-2, iar marți a ieșit din perioada de izolare impusă de lege. Acesta s-a întors la școală, însă spre seară i s-a făcut rău și a căzut în clasă, sub privirile colegilor, scrie antena3.ro

La fața locului a sosit imediat un echipaj medical care a început manevrele de resuscitare. În primă fază, medicii au reușit să îl stabilizeze și să îl transporte la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Din primele informații, se pare că elevul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar coronavirusul i-ar fi agravat această stare medicală.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5687 secunde