Un nou ciclon din Mediterana vine peste România. Cât țin furtunile

253
Un nou ciclon din Mediterana vine peste România. Cât țin furtunile - ploicitua-1684995469.jpg
Vremea va fi deosebit de caldă în majoritatea regiunilor, dar spre seară își fac apariția vijeliile. Un nou ciclon mediteranean ajunge în România în următoarele zile. Meteorologii anunță furtuni violente și căderi de grindină, potrivit stiripesurse.ro


"Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiza și seara, prin înnorări temporar accentuate și intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 50-70 km/h), vijelii și grindină, local la munte, în Transilvania, dealurile Crișanei și Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și pe arii restrânse în rest. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Noaptea aria ploilor se va restrânge, iar acestea se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în centru, sud și est", anunță ANM.


"Această masă de aer cu proprietăți pentru instabilitatea atmosferică va se va menține pe tot parcursul săptămânii și vom avea astfel de manifestări aproape în fiecare după-amiază, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului, în condițiile în care și temperaturile vor fi destul de ridicate. La amiază vor mai atinge valori de 27-28, poate chiar 29 grade", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde