Undă verde pentru reabilitarea Cazinoului. A fost semnat contractul pentru demararea lucrărilor

1146

Articole recomandate

Compania Națională de Investiții a semnat, în urmă cu puțin timp, contractul pentru "Consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța", cu asocierea care a câștigat licitația pentru realizarea lucrărilor.

"Felicit CNI și pe toți cei implicați pentru stăruința cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României și a Constanței să fie scoasă din degradare și pusă în valoare pentru turiștii români și străini. Îmi iau angajamentul să susțin CNI să ducă la bun sfârșit acest proiect. În 2 ani, Cazinoul din Constanța va redeveni perla litoralului Mării Negre", a declarat ministrul Ion Ștefan.

În urma finalizării procedurii de achiziție publică, asocierea Aedificia Carpați SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL a fost declarată câștigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA. Durata contractuală de realizare a investiției este de 30 luni (din care trei luni dedicate activității de proiectare).

În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6045 secunde