Unde plecăm de 1 Mai? Destinații alternative pentru constănțeni

634
Unde plecăm de 1 Mai? Destinații alternative pentru constănțeni - unde-1492956642.jpg

Articole de la același autor

De 1 Mai, litoralul se umple de turiști, însă constănțenii care vor să fugă de aglomerație au la dispoziție destinații alternative, mai ales în străinătate. Pentru cei care nu vor să lase mirosul de mici și bere să le îmbibe hainele, agențiile de turism propun numeroase variante de minivacanțe peste hotare, pentru o escapadă de Sărbătoarea Muncii.

Cum 1 Mai pică într-o zi de luni, nu există un motiv mai bun să ne adunăm gândurile și bagajul pentru un week-end prelungit și, astfel, să te recompensezi pentru cele 200 și ceva de zile pe care le muncești pe an.

Site-ul de travel momondo.ro ne propune opt destinații, care mai de care mai interesantă. Prima pe listă este Amsterdam, Olanda, pe motiv că acolo nu te simți străin și pentru că lalele abia înflorite oferă un adevărat spectacol. Aici te poți alătura unui tur gratuit pentru a înțelege de la bun început cum stă treaba cu arta, istoria și arhitectura orașului sau poți opta pentru un alt tur (tot gratuit) în zona Red Light District, unde să descoperi cultura acestei zone atât de controversate.

La plajă, în Tenerife

Urmează Tenerife, Spania, nu doar pentru ideea de a sta tolăniți pe o plajă, ci și pentru a vedea vulcanul activ Teide. Continuă cu o vizită la Garachico, o așezare care în secolul XVIII era cel mai important port al insulei, dar pe care istoria l-a transformat într-un sat mic, șarmant, în care lava vulcanică a creat piscine naturale. Nici satul Masca n-ar trebui să-ți scape. Se spune că ar fi cel mai frumos sat al insulei, locul căruia 100 de suflete alături de mii de cactuși, palmieri și lămâi îi spun "casă". Iar când te uiți în zare, vezi oceanul.

Pe locul al treilea se află Porto, Portugalia. În week-end-uri, aici vei găsi străzile pline de oameni care savurează o băutură în aer liber, cafenele cu muzică electronică și piețe mirosind a pâine caldă.

Dacă nici asta nu vă tentează, puteți alege Marrakech, Maroc. Plimbarea prin Medina sau Centrul Vechi al orașului este o experiență absolută. Uită de hartă în vreme ce îi străbați străduțele, pierde-te printre construcții antice, prăvălii și case, prin povestea a sute de ani de civilizație urbană pe care o deapănă această frontieră de cultură islamică. În plus, vei găsi bucătăria marocană încântătoare. Oprirea la unul dintre restaurantele situate pe diverse acoperișuri va fi o pauză de la forfota tipică Medinei, cu Munții Atlas, Moscheea Koutoubia sau arhitectura orașului aflate în depărtare.

Istorie și inspirație, la Edinburgh

Dacă vrei ceva mai aproape, Edinburgh, Scoția, pare orașul inspirației absolute, unde au fost scrise întâiele manuscrise Harry Potter, "Avuția națiunilor" al lui Adam Smith, locul unde Charles Darwin s-a școlit înainte să scrie despre Originea Speciilor, la aceeași universitate unde a fost clonat primul animal - oaia Dolly. În ciuda terenului abrupt, Edinburgh aparține pietonilor și bicicliștilor și asta-i foarte bine, pentru că doar picioarele te pot conduce către ascunzișurile orașului, tunelele, scările, grădinile secrete.

Florența, pentru artiști

O destinație mai artistică de preferi, Florența oferă povești incredibile despre Michelangelo, Botticelli sau Leonardo da Vinci. Și vine și cu un bonus de gustări rapide și delicioase.

Însă pentru o experiență unică, Du-brovnik, din Croația, nu seamănă cu niciun alt oraș pe care l-ai văzut până acum și nu i se spune Perla Adriaticii degeaba. Încărcat de ziduri din secolul XI-lea, aici s-au filmat scene din Game of Thrones, iar Centrul Vechi al orașului este înscris pe lista patrimoniului UNESCO.

Nu în cele din urmă, o destinație interesantă pentru minivacanța de 1 Mai este și Ljubljana, Slovenia, unde te poți plimba cu bicicleta, fiind stații automatizate de bike-sharing unde prima oră este gratuită, sau poți încerca berile locale Pelicon, Bevog, Human Fish, Reservoir Dog, Mali Grad. La final, castelul rămâne atracția principală pentru turiști și localnici deopotrivă. Încărcat de istorie, acesta găzduiește în prezent concerte, piese de teatru, expoziții și chiar un cinema în aer liber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5287 secunde