UPDATE: Probleme cu cardurile VISA / Defecțiunea majoră, reparată după 12 ore

153
UPDATE: Probleme cu cardurile VISA / Defecțiunea majoră, reparată după 12 ore - sistemuldeplatacucardurilevisaap-1527922327.jpg

Articole recomandate

UPDATE. Sistemul de carduri VISA a anunțat, sâmbătă dimineață, remedierea problemelor care au afectat grav tranzacțiile făcute la ATM și POS în întreaga Europă, inclusiv în România.


Într-un comunicat postat la ora 6:32 (ora României), compania transmite că sistemul este operațional la capacitate normală și le cere scuze utilzatorilor de carduri VISA, dar și instituțiilor și firmelor care au avut probleme din cauza întreruperii.


Știre inițială


Sistemul de carduri VISA are probleme în mare parte din Europa, iar unele tranzacții pot fi refuzate sau nu pot fi realizate. UPDATE: Două bănci internaționale cu operațiuni în România au confirmat că și în țara noastră sunt unele probleme la tranzacțiile POS/ATM, atunci când acestea se fac între bănci diferite.

UPDATE: Probleme care au apărut și în cazul unor utilizatori de carduri non-VISA se explică prin faptul că au fost inițiate plăți către ATM-uri sau POS-uri ale unor bănci care folosesc VISA, au explicat experți în IT bancar pentru The Independent.

Alte țări afectate de criza VISA sunt Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania. În general, problemele apar la plățile prin POS (la casă), în special dacă e vorba de tranzacții între carduri VISA emise de bănci diferite.

Un comunicat oficial al companiei VISA anunță că întâmpină unele probleme din cauza cărora unele operațiuni nu pot fi procesate. În aceste condiții, sistemul este întrerupt și se lucrează la remedierea problemei cât mai repede posibil.

"Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacții Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigație pentru aflarea cauzelor și încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid", a comunicat compania de carduri bancare.

Potrivit BBC, Barclays si Bank of Ireland și-au sfătuit clienții să folosească ATM-urile pentru a retrage numerar, pentru că, din câte se pare, această opțiune este funcțională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5262 secunde