Urgența este luată cu asalt de oamenii străzii, iar Primăria ține spațiile destinate lor la secret

441
Autoritățile locale au responsabilitatea de a asigura, pe timpul intemperiilor, spații pentru adăpostirea oamenilor străzii - cu atât mai mult cu cât expunerea îndelungată la frig îi poate costa viața, iar anii trecuți au fost destule situații dramatice de acest gen. La nivelul municipiului Constanța, respective-le spații există, au fost amenajate, susțin reprezentanții Primăriei, dar vor fi folosite "doar pentru cazurile speciale".
Ionuț Pripiși, directorul Direcției Corp Control din cadrul Primăriei, a afirmat că în cadrul Asociației "Fair Play", din zona CET, au fost amenajate trei încăperi, unde pot fi adăpostiți aproximativ 30 - 40 oameni ai străzii. În această iarnă nu a fost găzduit însă niciun sărman - deși în ultimele zile în județul nostru a fost cod galben de ninsori -, reprezentantul Primăriei argumentând că "nu ne-a fost semnalat niciun caz la Primărie". De altfel, Ionuț Pripiși a afirmat că nici nu este de dorit să fie mediatizat modul în care pot ajunge oamenii străzii în camerele de la "Fair Play". "Am prefera să nu mediatizăm modul în care pot apela la aceste servicii, pentru că se vor învăța și se vor înghesui acolo. Iar camerele sunt pentru cazuri speciale, precum persoanele cu degerături", a subliniat Pripiși.
Între timp, până stabilește exact Primăria care sunt "cazurile speciale", Unitatea de Primiri Urgențe este luată cu asalt de oamenii străzii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.3454 secunde