Urmaşii persecutaţilor etnic sunt (dez)amăgiţi! "Ce mai aşteaptă? Să murim?"

43879

Articole de la același autor

Mii de persoane sunt dezamăgite de veştile proaste care circulă, la acest moment, în întreaga țară și conform cărora aplicarea Legii 145/2021 ar putea fi amânată din nou, pentru anul 2025. Dacă între timp nu apar în Monitorul Oficial dispozițiile care prevăd plata indemnizațiilor copiilor persoanelor persecutate etnic în perioada 1940 - 1945, este clar că aceştia sunt amăgiţi, doar că, de data aceasta, de către Guvernul aflat la putere.



Vârstnicii sunt disperaţi, sătui de promisiuni care de doi ani sunt tot amânate şi nerespectate. Ei spun că, având în vedere proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind o serie de măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru consolidare fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, se prefigurează o nouă amânare privind plata indemnizațiilor. Ne referim la toate acele drepturi stabilite pentru copiii persoanelor care s-au aflat în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. c) și g) din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru copiii prevăzuți la art. 3^1 alin. (1) din aceeași ordonanță.

„Nu este posibil ca acest lucru să se întâmple din nou. Mii de persoane se află în situația de a nu li se respecta drepturile acordate prin lege. Aceasta este o altă ticăloșie a guvernanţilor, aceea de a amâna acordarea compensațiilor bănești pentru persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. Legea 154 din 2021 (care modifică Ordonanța Guvernului nr. 105/1999) este foarte clară: compensațiile bănești se acordă celor persecutați. Ce mai aşteaptă? Să murim?”, ne-a mărturisit George O.

Delia U. speră, totuşi, într-o minune, dar dacă nu îşi vor primi banii nici anul viitor, este de părere că ar trebui ca toate persoanele afectate să continue cu demersuri către parlamentari. „Îi luăm la puricat pe toţi politicienii. Să se facă dreptate, altfel vor cerşi voturi în 2024 de la noi.

Să fim încrezători şi, chiar dacă pierdem o bătălie, nu înseamnă că am pierdut războiul! Banii aceia ne aparţin şi trebuie să luptăm pentru noi”, a declarat femeia. Adrian T. este, însă, de părere că doar un protest le-ar putea rezolva situaţia. „Altfel, nu vom obţine nimic. Trebuie să urmăm exemplul celor care au obţinut câştig de cauză numai ieşind în stradă”, a adăugat octogenarul.

Alţii spun că, aşa cum sunt ei tratați de actuala guvernare, așa îi vor trata și ei la alegerile de anul viitor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3306 secunde