Duşi cu zăhărelul! Urmaşii persoanelor persecutate etnic nu îşi vor primi banii nici în 2023

122539
14
Duşi cu zăhărelul! Urmaşii persoanelor persecutate etnic nu îşi vor primi banii nici în 2023 - fond-1670172262.jpg

Articole de la același autor

Urmaşii persoanelor persecutate etnic sunt dezamăgiţi. Când sperau că peste câteva săptămâni, după 1 ianuarie 2023, vor intra în posesia banilor ce li se cuvin, iată că legea a fost, din nou, amânată! De data aceasta, până în 2024! În aceste condiţii, moștenitorii au lansat o petiție în care își manifestă nemulțumirea vizavi de noile decizii ale statului român, care îi forțează să aștepte încă cel puțin un an până când se vor putea bucura de aceste drepturi. Desigur, cei care vor mai fi în viaţă peste acest interval, pentru că, se ştie, urmaşii au peste 80 de ani, mulţi cu boli ale bătrâneţii.

La ce ne referim? Această indemnizație trebuia să le fie dată începând cu data de 1 ianuarie 2022, însă, prin Ordonanța 130, termenul a fost amânat cu exact un an, până la 1 ianuarie 2023. Conform unui proiect de OUG inițiat, zilele trecute, de Ministerul Finanțelor, noua lege a pensiilor publice se va aplica abia peste încă un an. În aceste condiții, vârstnicii au lansat o petiție care circulă peste tot, în mediul on-line, în care menționează că sunt împotriva amânării pentru data de 1 ianuarie 2024 a drepturilor aferente Legii 154/2021 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. În caz că nu știați, drepturile respective se referă la copiii celor care a fost strămutați sau refugiați din Bulgaria, Ardealul de Nord, Basarabia, în intervalul deja precizat.

„Nu este vorba de bani. Pentru cei mai mulți reprezintă o sumă nesemnificativă (nici 1.000 de lei). Este vorba despre atitudinea sfidătoare a statului român (a se citi «conducătorii statului»), care s-a folosit de părinții și de bunicii noștri atunci când a avut nevoie, care a câștigat enorm de pe urma lor și care consideră că dacă te-ai născut într-o familie persecutată și trecută prin greutăți, chiar prin adevărate tragedii, ești destinat să suporți la nesfârșit nedreptatea”, precizează Corina Cușa, profesor de limba și literatura română din judeţul Constanța, unul dintre semnatarii acestei petiții.

Până în prezent, petiţia a fost semnată de peste 1.200 de persoane. Reamintim că, până la acest moment, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa a înregistrat un număr de 27.000 de astfel de cereri de la urmaşii persecutaţilor etnic, din care 3.757 numai anul acesta. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP Constanţa, Kristina Mutiş, primele hotărâri privind stabilirea calităţii de beneficiari ai Legii 154/2021 au ajuns, zilele trecute, la Oficiul Poştal nr. 1, iar în fiecare zi se vor transmite altele şi altele. Rămâne de văzut, acum, când vor intra oamenii și în posesia banilor. 



Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
2mil. Pachete UE
4 decembrie 2022
"Nu este vorba de bani. Pentru cei mai mulți reprezintă o sumă nesemnificativă (nici 1.000 de lei)"

Stimabila profesor de limba și literatura română din judeţul Constanța, "o sumă nesemnificativă" (nici 1.000 de lei) ? 50Lei in plus sa fie si tot coada ar fi fost! "Punga cu Puiul" nu va zice nimica ? E umilinta practic, dar decit cantec vesnic parca o mai duci 1zi. 2Milioane pachete ajutor de la UE e nimica? 10-15% marire la Pensie si aia insuficienta pt. marea masa degeaba oare ? (acopera tot oare?). 1000lei in plus la leafa de profesor debutant [2000-3000 net/max] e nimica? "Este vorba despre atitudinea sfidătoare a statului român " aici sint si eu de acord ! Daca mediul ar fi fost unul in care doar 1 la suta/mie ar fi avut nevoie de o ajustare la finante, atunci de la Stat o Diploma ar fi fost suficienta dar noi nu sintem aici. Practic o buna parte sintem la limita saraciei !(5 milioane migranti, de ce oare?) Nu putem azi (nici in ultimii 100 ani) sa spunem povestea cu parfum frunza intre foi de literatura ! Fiecare are poveste lui, la dvs. cum va place dar pe generalizare e alta armonie. Chiar statistic, se poate calcula rapid prin interconctare CI cu Finante. Date deja exista si o statistica simpla in 10 minute deja si pe foaie A4.

Constantean
5 decembrie 2022
Pomeni peste pomeni

Doar pentru ca parintii erau in scutece la momentul stramutarii, trebuie considerati persecutati si copiii lor, nascuti si crescuti in Romania, si tratati de statul roman ca oricare alt cetatean! Aromanii au primit deja asa cunoscutele pensii de la bulgari, de altfel binecuvenite. Dar de unde persecutarea etnica? Ca doar s-au mutat de buna voie in Romania! Daca se considera persecutati, sa se mute cu tot clanul inapoi in Bulgaria, unde le este locul.

Aroman
5 decembrie 2022
Pomeni peste pomeni

Dar locul tau unde este ? Constantean..? Eu sunt Aroman ( ca Hagi ,Halep, Alexandru cel Mare....) Publicam certificatele de nastere sa vedem ce Constantean esti..? Daca vrei si CV-ul sa vedem cat de inteligent esti.

Răspuns la: Pomeni peste pomeni
Adăugat de : Constantean, 5 decembrie 2022
Doar pentru ca parintii erau in scutece la momentul stramutarii, trebuie considerati persecutati si copiii lor, nascuti si crescuti in Romania, si...
Constantean
5 decembrie 2022
M-ai facut sa rad

Unde joaca Alexandru cel Mare? Daca vorbesti despre Alexandru Macedon, nu vad nici o legatura intre el si aromani. Vezi-ti lungul nasului si opreste-te la Hagi, Halep, Lupci si Galani... Cat despre CV, nu e cazul sa te lauzi cu diploma luate pe la Epure sau Papari, ca mai mult de atat e clar ca nu ai ce sa arati. Iar despre faptul ca te-ai nascut in Constanta, nu pot decat sa te felicit ca te simti cu adevarat constantean si ROMAN! Asta arata ca nu ai fost persecutat etnic, ca cei din neamul tau care s-au nascut in Romania dar solicita pensii smecherite. Persecutati etnic se pot considera si sutele de ospatari si carciumari de-ai vostri condamnati pentru hotie pe vremea lui Ceausescu, de ce nu?

Răspuns la: Pomeni peste pomeni
Adăugat de : Aroman, 5 decembrie 2022
Dar locul tau unde este ? Constantean..? Eu sunt Aroman ( ca Hagi ,Halep, Alexandru cel Mare....) Publicam certificatele de nastere sa vedem ce...
Alexandru cel Mare
5 decembrie 2022
M-ai facut sa rad

Deci nu esti constentean, nu stii ca Alexandru cel Mare a jucat in Champions League! Presupui ce diplome avem pentru ca este usor sa vorbesti despre ce presupui decat despre cea ce stii! Numai cineva ca tine jigneste un neam pentru ca nu poate decat sa presupuna.De te ascunzi in spatele anonimatului? De ce nu jignesti Aromani pe fata cu nume si pronume ,cu CV si certificat de nastere?

Răspuns la: M-ai facut sa rad
Adăugat de : Constantean, 5 decembrie 2022
Unde joaca Alexandru cel Mare? Daca vorbesti despre Alexandru Macedon, nu vad nici o legatura intre el si aromani. Vezi-ti lungul nasului si...
Traducere pe Articol
5 decembrie 2022
"De ce nu jignesti Aromani pe fata cu nume si pronume ,cu CV si certificat de nastere?"

"De ce nu jignesti Aromani pe fata cu nume si pronume ,cu CV si certificat de nastere?" - aici e aspect care nu tine de mine. Sensul la mine e de manusa (si aici doar cine are invitatie). Cea mai buna traducere e la cine a facut afirmatia."Pomeni peste pomeni" - si aici trebuie vazut ce-cit (eu am mers pe BunaCredinta, Istorie de Google cam atita la mine) .La fel "Cea mai buna traducere e la cine a facut afirmatia". (pe ziar, pai sa mai zica si altii 6comentarii, +2 ). "Este vorba despre atitudinea sfidătoare a statului român " - aici la mine zice asa ca daca tot ai pus pe hirtie, pai exact cum ai scris.(azi, nu la cantec de vesnica pomenire). "persoanelor persecutate" au toti drepturile lor pe Romania.(si aici e de vazut daca sint inclusi toti care au fost persecutati fara discriminare pe istorie ca e cuCoroana, Maresal, EpocaDeAur, dupa, etc). Sanatate Tuturora!

Constantean
5 decembrie 2022
Nume si pronume, zau?

Nu mai ai nevoie de prezentat CV, ai aratat tot ce poti...

Răspuns la: M-ai facut sa rad
Adăugat de : Alexandru cel Mare, 5 decembrie 2022
Deci nu esti constentean, nu stii ca Alexandru cel Mare a jucat in Champions League! Presupui ce diplome avem pentru ca este usor sa vorbesti...
stromeleag
6 decembrie 2022
pomana lu' ma-ta

cand esti dobitoc si semnalizezi e una, iar cand esti prost si nu stiin e cu totul altceva. La tine e cate putin din fiecare. Dar deh, atat poti

Răspuns la: Pomeni peste pomeni
Adăugat de : Constantean, 5 decembrie 2022
Doar pentru ca parintii erau in scutece la momentul stramutarii, trebuie considerati persecutati si copiii lor, nascuti si crescuti in Romania, si...
belengher
6 decembrie 2022
pt toate scursurile

tu ai vrut sa pari un semidoct, dar esti doar un biet semianalfabet trist si obosit

Răspuns la: "De ce nu jignesti Aromani pe fata cu nume si pronume ,cu CV si certificat de nastere?"
Adăugat de : Traducere pe Articol, 5 decembrie 2022
"De ce nu jignesti Aromani pe fata cu nume si pronume ,cu CV si certificat de nastere?" - aici e aspect care nu tine de mine. Sensul la mine e de...
Traducere pe Alina[20]
6 decembrie 2022
Cred ca ne pierdem vremea deja cu raspunsuri

"Alcool la locul de munca: Prin adoptarea Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca a fost abrogat acest decret, astfel ca obligatia interzicerii alcoolului la locurilor de munca revine exclusiv angajatorului care, prin Regulamentul intern sau prin instructiuni proprii de SSM, trebuie sa prevada sanctiuni disciplinare pentru lucratorii care consuma alcool la locul de munca sau sosesc la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice"

Răspuns la: Nume si pronume, zau?
Adăugat de : Constantean, 5 decembrie 2022
Nu mai ai nevoie de prezentat CV, ai aratat tot ce poti...
14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Duminică, 16 Octombrie 2022
Stire din Social : În ce condiții încetează plata pensiei
Pagina a fost generata in 0.6626 secunde