Concurs Vaccinarea împotriva virusului gripal AH1N1 începe luni

510
Vaccinarea împotriva virusului gripal AH1N1 începe luni - 33c3968a0918a96a26d313f0eceaf248.jpg

Articole de la același autor

Dozele de vaccin împotriva virusului gripal AH1N1 produse de Institutul Cantacuzino au ajuns, vineri seara, și în județul Constanța. Potrivit tabelului final întocmit de reprezentanții Ministerului Sănătății, județului nostru i-au fost alocate 59.350 de doze, cu șase mii de doze mai mult decât se preconiza inițial.
Cutiile cu vaccinul Cantgrip au fost depozitate în sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, într-o cameră frigorifică, urmând ca vaccinarea să fie demarată luni, 30 noiembrie.
Dr. Constantin Dina, director coordonator DSP Constanța, a arătat că vor fi vaccinate cadrele medicale, forțele de ordine publică, elevii peste 16 ani și studenții. "Vaccinarea nu este obligatorie, dar este recomandată. Eu mă voi vaccina. Înainte de vaccinare, medicul va discuta cu fiecare persoană antecedentele patologice. Vaccinul nu este indicat persoanelor alergice la proteine, de exemplu, cele din ouă", a declarat medicul.
În urma vaccinării pot apărea efecte secundare precum: roșeață la locul înțepăturii, urticarie, frisoane, răceală, dureri de cap, dureri musculare sau articulare, oboseală, amețeli, umflare la nivelul ochilor, feței, limbii, buzelor sau gâtului, furnicături la nivelul membrelor. "Persoana vaccinată va fi supravegheată, după vaccinare, încă 15 sau 30 de minute de medic, în cabinetul acestuia", a subliniat dr. Constantin Dina, ca măsură pentru evitarea eventualelor probleme de sănătate.
Ministerul Sănătății susține că vaccinul românesc a fost testat conform standardelor internaționale de fabricație și, din punct de vedere al modului de producere, este similar cu cel împotriva gripei de sezon. La nivel național, până luni vor fi distribuite 1.090.000 de doze de vaccin.
Vineri, dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătății, s-a vaccinat, pentru a alunga urmele de îndoială ce planează asupra vaccinului. El s-a arătat indignat de faptul că mai mulți medici s-au arătat reticenți față de vaccinare.
Streinu-Cercel a adăugat că între vaccinul împotriva A/H1N1 și cel împotriva gripei sezoniere există o singură diferență, anume că cel pentru gripa sezonieră conține trei tulpini de virus, în timp ce acesta conține una singură.
În țara noastră au fost înregistrate, până în prezent, 2.830 de cazuri de contaminare cu virusul AH1N1 și două decese. În Constanța au fost confirmate 33 de îmbolnăviri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 26 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7814 secunde