Vaccinați-vă copiii! Doar așa îi puteți apăra de boli

269
Vaccinați-vă copiii! Doar așa îi puteți apăra de boli - vaccinuri3-1536248436.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, au apărut o serie de materiale potrivit cărora vaccinarea în cazul a diferite boli, în rândul copiilor, este inutilă. În urma acestora, așa cum era de așteptat, UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au luat atitudine, mai ales că au fost folosite în mod neautorizat și siglele aparținând OMS, Ministerului Sănătății și UNICEF.

"Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătății și suntem îngrijorați că distribuirea acestor informații poate avea implicații grave asupra sănătății oamenilor, în special a copiilor. UNICEF și OMS colaborează cu Ministerul Sănătății din România, în vederea promovării vaccinării. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste o sută de țări din întreaga lume. Asigurarea accesului universal la imunizare în România este mai importantă ca niciodată, din cauza epidemiei de rujeolă în desfășurare. Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum, au murit 59 de oameni, majoritatea copii. Este inacceptabil că, în prezent, copiii mor din cauza rujeolei, în condițiile în care este disponibil un vaccin eficient și sigur", au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pe această cale, UNICEF și OMS recomandă tuturor părinților să își protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinarea de rutină. În acest fel, alegând imunizarea, părinții nu doar că își protejează copiii, dar și contribuie la protejarea sănătății celor din jur.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4054 secunde