Vaccinul AstraZeneca ar putea oferi imunitate pe viață

303
Vaccinul AstraZeneca ar putea oferi imunitate pe viață - zeneca-1640767892.jpg

Articole recomandate

Vaccinul AstraZeneca ar putea oferi imunitate pe viață în unele cazuri, ceea ce ar putea oferi o explicație pentru faptul că în Marea Britanie, în ciuda numărului imens de infectări cu Covid 19, numărul deceselor este, totuși, foarte scăzut.


Clive Dix, fostul președinte al Grupului operativ pentru vaccinuri din Marea Britanie, susține că utilizarea serului AstraZeneca în Marea Britanie ar putea fi explicația pentru numărul mic de decese, în comparație cu alte țări din Europa.


„Dacă te uiți în toată Europa, odată cu creșterea cazurilor există și o creștere corespunzătoare a deceselor, dar nu și în Marea Britanie, și trebuie să înțelegem asta. Cred că asta se datorează faptului că cei mai mulți dintre cei vulnerabili au făcut vaccinul AstraZeneca. Am observat că serul dezvoltat de Oxford produce un răspuns celular durabil.Poate dura toată viața în unele cazuri”, a declarat el pentru Daily Telegraph, citat de Daily Mail. 


Conform unui site al Universității Oxford, Marea Britanie înregistrează 1,7 decese la un milion de persoane. Cifrele din Franța și Germania se situează între 2,5 și 3,5, chiar dacă Marea Britanie înregistrează mult mai multe cazuri noi zilnic.


În Marea Britanie, vaccinul a fost aprobat spre sfârșitul lui decembrie 2020 și a fost făcut celor în vârstă și celor vulnerabili.
În luna mai, autoritățile au recomandat combinarea serurilor pentru cei sub 40 de ani, în timp ce persoanele de peste 40 de ani continuau să se vaccineze cu AstraZeneca în număr foarte mare.


Pe de altă parte, ca o comparație, Australia a administrat 13,6 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, dar s-a bazat mai mult pe Pfizer, administrând 25,3 milioane de doze. În luna aprilie, Australia a declarat că serul AstraZeneca a fost recomandat doar pentru peste 50 de ani, din cauza riscului de formare a chegurilor de sânge. În iunie, vârsta minimă recomandată a fost crescută la 60 de ani, scăzând încrederea în acest ser, în timp ce guvernul încerca să aducă mai multe doze de Pfizer în țară.


Mai mult, un oficial din domeniul sănătății, Jeannette Young, a anunțat că tinerii de 18 ani nu ar trebui să se vaccineze cu AstraZeneca, pentru că ar putea muri, declarație care i-a adus numeroase acuzații. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7403 secunde