Val de îmbolnăviri din cauza temperaturilor atipice din această perioadă

234
Val de îmbolnăviri din cauza temperaturilor atipice din această perioadă - imbolnaviri-upu-1712496257.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile atipice aglomerează camerele de gardă și unitățile de primiri urgente. Medicii atrag atenția că bolile virale și bacteriene aduc zilnic sute de bolnavi la urgență. Cei mai mulți au boli digestive - toxiinfecții alimentare ori mușcături de insecte.


”Este o paletă largă, vorbim inclusiv de bolile infecțioase, bineînțeles care ar putea fi prevenite prin vaccinare și care nu au legătură cu sezonul.


Rujeola înseamnă de 5-6 luni o creștere importantă pentru camerele de gardă și cu o presiune care este în continuare în creștere.


Într-adevăr, avem situații în care sunt toxiinfecții alimentare. Infecțiile virale de sezon rece au început să scadă, deci acolo lucrurile se așază, dacă vorbim de gripă, de virozele clasice.


Dacă vorbim de toxiinfecții alimentare, care sunt în creștere, și mă aștept în lunile care urmează să fie mai multe prezentări și dacă la ele adăugăm și rujeola înseamnă o presiune mare la camera de gardă, adică în jur de 200 de prezentări în 24 de ore și mă refer și la copii, și la adulți și e important de spus că un procent destul de mare, probabil 20%, au nevoie de internare, ceea ce înseamnă că ai nevoie de locuri în fiecare zi, că ai nevoie să faci externări și că nu e deloc simplu”, a explicat Adrian Marinescu, director Institutul Matei Balș.


Cum prevenim toxiinfecția alimentară


”Multe dintre bolile infecțioase ar fi prevenite dacă am păstra mâinile curate și mă refer la spălarea mâinilor cu apă și săpun. Pare un clișeu, pare un lucru simplu, dar de multe ori nu îl facem corect și nu îl facem când trebuie. E vorba de contaminarea alimentelor. Și lichidele, și mă refer inclusiv la apă, pot să ducă la toxiinfecție alimentară.


Practic, oricare dintre situațiile care duc la o igienă precară, inclusiv igiena alimentului, ar putea să însemne toxiinfecție alimentară”, a mai spus dr. Adrian Marinescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7084 secunde