Valeriu Gheorghiţă: În ultimele 24 de ore au fost anulate 33.000 de programări pentru vaccinul AstraZeneca

286
Valeriu Gheorghiţă: În ultimele 24 de ore au fost anulate 33.000 de programări pentru vaccinul AstraZeneca - valeriugheorghita2govro-1615907634.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Comitetului naţional privind campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat marţi că în ultimele 24 de ore au fost anulate 33.000 de programări pentru vaccinul AstraZeneca. O parte din locurile eliberate au fost însă reocupate de alte persoane aflate în așteptare, a mai precizat el.


„În ceea ce priveşte numărul de persoane programate, în ultimele 24 de ore, pentru vaccinul de la AstraZeneca pot să vă spun că au fost anulate 33.000 de programări din totalul celor 446.896 de programări care erau în platforma informatică de programare. Cu toate acestea, pot să vă spun că la acest moment, în centrele de vaccinare unde avem vaccin de la compania AstraZeneca mai sunt aproximativ 18.347 de locuri libere, din peste 100.000 cât erau disponibile la sfârşitul acestui weekend. Ca atare, deşi şi-au anulat programări un număr mare de persoane, în acelaşi timp un număr mai mare de persoane şi-au făcut programări pe aceste centre. La acest moment sunt programate 168.027 de persoane pentru doza I şi aproximativ 419.000 de persoane pentru cea de-a doua doză”, a arătat preşedintele CNCAV, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.


Valeriu Gheorghiţă a reamintit că în ultima săptămână 13 state europene au decis suspendarea temporară a unui singur lor de vaccin AstraZeneca, şapte state au decis continuarea cu toate loturile de vaccinare şi 15 state au decis suspendarea temporară cu toate tipurile de vaccin provenite de la compania AstraZeneca. De asemenea Marea Britanie, Canada, Australia au decis continuarea campaniei de vaccinare cu serul de la AstraZenecca.


„România a decis, în urma unei şedinţe extraordinare, (...) continuarea la acest moment cu vaccinarea de la compania AstraZeneca, vaccin care este autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), faţă de care EMA şi-a menţinut acelaşi nivel de recomandare, adică beneficiile la acest moment depăşesc riscurile şi din acest punct de vedere se recomandă vaccinarea, fără să existe, legat de evenimentele trombo-embolice raportate la nivel european, semnale ale unei frecvenţe mai mari decât în populaţia generală, nevaccinată. Cu atât mai mult, analiza pe 17 milioane de persoane vaccinate cu vaccin de la AstraZeneca a arătat 37 de evenimente trombo-embolice raportate, 15 evenimente de tromboză venoasă profundă şi 22 de evenimente de embolie pulmonară. Ca nivel de frecvenţă, vorbim de aproape un caz la un milion la persoane vaccinate, ceea ce este mult sub frecvenţa anticipată la nivel populaţional, în condiţii bazale la populaţie nevaccinată în care aceste evenimente au o frecvenţă anuală cumulată de un caz la o mie de persoane”, a precizat preşedintele CNCAV.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8166 secunde