Valeriu Gheorghiță: „Suntem ca într-un război. Sunt mulți cărora le e frică să folosească arma"

239
1
Valeriu Gheorghiță:  „Suntem ca într-un război. Sunt mulți cărora le e frică să folosească arma
Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, compară pandemia cu un război, în timpul căruia este de înțeles că sunt persoane ezitante, cărora le e teamă să folosească arma, în cazul nostru, vaccinul.


Potrivit Antena3.ro, el spune că aceste persoane trebuie să fie convinse la timp de beneficii.

„Suntem ca într-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin. Unii ştiu să folosească deja această armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească acestă armă şi înţelegem acest lucru. Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă, în final cum şi de ce trebuie să se vaccineze”, a spus Gheorghiță, joi, în cadrul evenimentului dedicat campaniei „Oameni ca mine”.

Gheorghiță spune că dacă nu folosim vaccinul, inamicul, care este virusul SARS-CoV-2 „va avea mână liberă”: „Va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă... vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanţa vaccinării”.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3599 secunde