Vera Jourova a denunțat dependența UE față de produsele medicale din China

171
Vera Jourova a denunțat dependența UE față de produsele medicale din China - verajourova-1587317971.jpg

Articole recomandate

Vicepreședintele Comisiei Europene Vera Jourova a denunțat duminică 'dependența morbidă' a Uniunii Europene față de China și de India în materie de produse medicale, scoasă la iveală de criza coronavirusului, informează agerpres.ro.


"Această criză a dezvăluit dependența noastră morbidă de China și de India în materie de produse farmaceutice", a declarat Vera Jourova în cursul unei dezbateri la televiziunea publică cehă.


"Este ceva ce ne face vulnerabili și trebuie să-i răspundem printr-o schimbare radicală", a mai spus comisarul ceh, responsabil cu valorile și transparența.


"Vom trece în revistă lanțurile (de aprovizionare), vom încerca să diversificăm și, la modul ideal, să producem cât de mult este posibil în Europa", a subliniat ea.


"Aceasta este o mare lecție pe care am învățat-o", a dat asigurări vicepreședinta CE.


Potrivit Verei Jourova, executivul comunitar va elabora până la finalul lunii un plan strategic în materie, pe care îl va înainta Parlamentului European și liderilor statelor membre ale Uniunii.


'Acest plan va fi legat de noul buget al UE (pentru 2021-2027). Dacă nu ne vom pune rapid de acord asupra noului buget, vom avea mari probleme cu banii pentru relansare și cu sursele de finanțare', a avertizat ea.


Cehia, la fel ca numeroase alte state din Uniunea Europeană, depinde de livrările de măști de protecție din China.


Cehia, care a început luni să relaxeze restricțiile impuse pentru a lupta împotriva coronavirusului, a raportat duminică seara un total de 6.701 de cazuri de contaminare, dintre care 186 de decese.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7571 secunde