Veste bună pentru locuitorii din Năvodari! Servicii medicale gratuite la Centrul de Sănătate

254
Veste bună pentru locuitorii din Năvodari! Servicii medicale gratuite la Centrul de Sănătate - serviciimedicalegratuite1-1600362614.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) au declarat că Centrul Multifuncţional de Sănătate Năvodari oferă, începând de ieri, 17 septembrie, servicii medicale gratuite, decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Ca urmare, pacienţii care au nevoie de consultaţii medicale, investigaţii sau tratamente care pot fi efectuate aici, vor beneficia de acestea gratuit, atâta vreme cât sunt asiguraţi.

Pentru cei care nu ştiu, Centrul Multifuncţional de Sănătate este situat pe Strada Sănătăţii nr. 1 din Năvodari şi dispune de punct lucru extern al UPU Constanţa care asigură urgenţele minore, ambulatoriu de specialitate (Chirurgie, Cardiologie, Neurologie, Boli Interne, ORL, Dermato-Venerice, Pediatrie) şi compartiment spitalizare de zi care include laboratorul de analize. Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8.00-16.00 pentru cabinetele din cadrul ambulatoriului şi non-stop pentru punctul de lucru al UPU.

Lista cu medicii care dau consultaţii în regim de policlinică, precum şi programul acestora, poate fi consultată pe site-ul www.spitalulconstanta.ro, la rubrica Centrul Multifuncţional de Sănătate Năvodari.

„Consultaţiile se vor acorda doar în baza unei programări. Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, rugăm pacienţii să se programeze telefonic la 024.1503.346 sau pe email, la adresa [email protected]. Pacienţii care vor veni să se programeze la ghişeu, trebuie să ştie că accesul în ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în acelaşi timp. În momentul prezentării la consultaţie, pentru a preveni riscul de contaminare şi pentru ca activitatea medicală să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul unităţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, încă de la debutul pandemiei. Astfel, în incita unităţii medicale, purtarea măştii de protecţie este obligatorie. Rugăm pacienţii să vină la consultaţie fără însoţitori, iar în cazuri excepţionale (persoane cu dizabilităţi, vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoţitor. Acesta va respecta aceleaşi reguli de protecţie valabile pentru pacient. 


Totodată, pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi.

Având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, preluarea pacienţilor se face conform reglementărilor în vigoare. Astfel, mai întâi se efectuează triajul epidemiologic. Zona de triaj este situată în afara unităţii medicale, în modulul special amenajat la intrarea în Centrul Multifuncţional de Sănătate. Reamintim că unitatea medicală a fost inaugurată în urmă cu câteva zile, fiind înfiinţată în urma eforturilor comune ale Consiliului Judeţean Constanţa, Primăriei Năvodari şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aceasta face parte acum din structura spitalului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.63 secunde