Veste îmbucurătoare pentru locuitori! Când iese municipiul Constanţa din carantină

7512
Veste îmbucurătoare pentru locuitori! Când iese municipiul Constanţa din carantină - carantina-1609058173.jpg
Municipiul Constanţa ar putea ieşi din carantină în cursul zilei de astăzi. Prefectul judeţului, Silviu Coşa, a anunţat că restricţiile ar putea fi ridicate luând în considerare că rata de îmbolnăvire este în scădere. De altfel, şi conducerea DSP Constanţa a anunţat că va propune sistarea carantinei în municipiul Constanţa.
Numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în ultimele zile, în judeţul Constanţa. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, incidenţa îmbolnăvirilor înregistrată în cursul zilei de duminică era de 3,41 la mia de locuitori la nivelul judeţului şi de 4,91 la nivelul municipiului Constanţa. În aceste condiţii, prefectul Silviu Coşa a declarat, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, că va fi ridicată carantina în municipiu.

Conform ordinului emis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, măsura carantinării municipiului Constanţa este valabilă până pe 1 ianuarie 2021, la ora 20.00. Totuşi, autorităţile se pregătesc să ridice restricţiile mai devreme. „DSP Constanţa va trimite analiza de risc pentru a primi avizul de ieşire din carantină pentru cele trei unităţi administrativ-teritoriale care în acest moment se află în această situaţie, Constanţa, Ovidiu şi Grădina. DSP Constanţa va solicita ridicarea carantinei înainte de data expirării carantinei”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Tudorel Ene. Analiza de risc va fi transmisă către Institutul Naţional de Sănătate Publică în cursul zilei de astăzi, astfel încât există şansa ca restricţiile să fie ridicate până mâine.

„Vaccinarea, un exemplu pe care va trebui să îl urmăm cu toţii”
Între timp, prefectul Silviu Coşa susţine ca populaţia să respecte măsurile şi să evite ieşirile care nu sunt urgente. „Sistemul de asigurare a condiţiilor de carantină în Constanţa a fost flexibil. Au existat filtre fixe 24 de ore din 24, au existat filtre la anumite momente, la orele de vârf şi în-afara orelor de vârf. Au existat şi patrule mobile. Însă, în primul rând, este vorba de filtrul din mintea noastră, pentru că nu poate fi un poliţist la fiecare scară de bloc, nu poate fi un poliţist lângă fiecare dintre noi, iar dacă vrem să completăm o declaraţie în mod nereal nu ne împiedică nimeni să o facem, decât propria noastră conştiinţă şi ideea că putem infecta pe altul sau ne putem face chiar noi un rău”, a declarat prefectul judeţului Constanţa.

Acesta a mai spus că se va vaccina împotriva COVID-19 de îndată ce se va ajunge la faza a doua, în care se încadrează. „La nivelul judeţului Constanţa, rata de incidență este pe direcţia care trebuie de două săptămâni de zile. Mai avem trei localităţi în carantină, care vor ieşi şi ele în curând, dar începutul sfârşitului acestei pandemii a început practic astăzi (n.r. – duminică, 27 decembrie), prin gestul profesorului Sorin Rugină, un exemplu pe care va trebui să îl urmăm cu toţii, pentru a reveni cât mai repede la viaţa noastră normală”, a subliniat Silviu Coşa.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde