VE╚śTI BUNE! Mai multe analize medicale gratuite pentru rom├óni. Printre ele: RMN, detartraj, mamografii, eco

864
VE╚śTI BUNE! Mai multe analize medicale gratuite pentru rom├óni. Printre ele: RMN, detartraj, mamografii, eco - stomatologie-1685781060.jpg
Rom├ónii vor beneficia de mai multe analize gratuite. De la 1 iulie, Casa Na╚Ťional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate va deconta o serie de proceduri medicale, cum ar fi mamografia, RMN-ul de ╚Öolduri, detartrajul sau periajul profesional.


De la 1 iulie va intra ├«n vigoare noul contract-cadru al CNAS, dar ┼či normele metodologice de aplicare a acestuia.


Se extinde lista serviciilor medicale în scop diagnostic-caz cu servicii acordate pacientelor pentru depistarea precoce a cancerului de sân.


├Än asisten┼úa medical─â dentar─â se introduce un nou serviciu decontat - detartraj cu ultrasunete ┼či periaj profesional, care se efectueaz─â pentru toat─â dantura, un asigurat put├ónd beneficia anual de un astfel de serviciu.


Pe lista investiga┼úiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaug─â ┼či tomografiile dentare CBCT.


Se vor deconta noi servicii medicale de radiologie imagistic─â medical─â ┼či medicin─â nuclear─â: mamografie cu tomosintez─â unilateral─â ┼či mamografie cu tomosintez─â bilateral─â (investiga┼úii ce pot fi recomandate pentru monitorizarea pacientelor cu cancer de s├ón); mamografie digital─â 2D; tomografie dentar─â CBCT mandibular─â, maxilar─â, respectiv bimaxilar─â; ecografie musculoscheletal─â; ecografie cutanat─â; ecografie a aparatului urinar/genital masculin; ecocardiografie de efort; RMN ┼čold - articula┼úie coxo-femural─â nativ ┼či cu substan┼ú─â de contrast; RMN whole-body;
limfoscintigrafie planar─â.


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5037 secunde