Vești bune! Mai mulți bani pentru formarea profesională a asistenților maternali

341
Vești bune! Mai mulți bani pentru formarea profesională a asistenților maternali - vestibune-1541779522.jpg

Articole recomandate

Rețeaua de asistență maternală va fi extinsă cu aproximativ 4.000 de persoane până la sfârșitul anului 2023, iar 15.000 de asistenți maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă într-un proiect cu fonduri europene al cărui buget este de 568,985 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), remis vineri, proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani.

"Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară, a profitat de oportunitatea oferită de fondurile europene pentru a extinde și profesionaliza actuala rețea de asistență maternală. Ieri, 8 noiembrie 2018, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, depus de către ANPDCA - Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali", se precizează în comunicat.

Proiectul susține dezvoltarea și profesionalizarea actualei rețele de asistenți maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6501 secunde