X

Vești bune pentru bugetari: vor primi vouchere de vacanță și în 2019

389
Vești bune pentru bugetari: vor primi vouchere de vacanță și în 2019 - vouchere-1535992241.jpg
Bugetarii vor primi vouchere de vacanță și în 2019. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Turismului, care spune că măsura va fi menținută și anul viitor, astfel încât fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, să beneficieze și în 2019 de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei.

Acesta susține că efectele benefice asupra industriei turismului din România, prin introducerea acestei măsuri, a determinat Ministerul Turismului să promoveze, la nivelul Guvernului, păstrarea voucherelor de vacanță și pentru anul 2019.

"Voucherele de vacanță au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităților de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la ministerul turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeași perioadă a anului trecut. Deci, nu doar românii au avut de câștigat de pe urma acestei măsuri, ci și proprietarii de hoteluri și pensiuni, așadar tot mai mulți antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil", a spus Bogdan Trif.

Măsura acordării voucherelor de vacanță vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajați, astfel, să-și petreacă concediile în țară.

Potrivit Institutului Național de Statistică, România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeși perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează și voucherelor de vacanță, potrivit analizelor financiare comunicate și de mediul privat.

Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar în hotelurile și pensiunile din România și asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în stațiunile balneare și serviciile suplimentare oferite de unitățile de cazare, dar și alte servicii incluse în pachetul turistic achiziționat de beneficiar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3946 secunde