VIDEO. CARANTINĂ la Constanţa. Prefectul anunţă înăsprirea controalelor. Filtre la fiecare intrare şi în interiorul oraşului

4945
VIDEO. CARANTINĂ la Constanţa. Prefectul anunţă înăsprirea controalelor. Filtre la fiecare intrare şi în interiorul oraşului - 1-1608298954.jpg


Începând din această seară, de la ora 20.00, municipiul Constanţa este în carantină pentru încă o perioadă de două săptămâni.
Prefectul judeţului, Silviu Coşa, a anunţat că aceasta este o măsură necesară, pentru a păstra starea de sănătate a cetăţenilor oraşului, deşi este conştient că nu este o măsură populară.


„Cu toate că este perioada sărbătorilor, această carantină, cu restricţiile aferente, trebuie să se menţină şi va fi o perioadă departe de normalitatea cu care ne-am obişnuit. Este însă o perioadă necesară, în care trebuie să ne gândim să rămânem sănătoşi şi noi, să păstrăm şi sănătatea celor din jurul nostru, astfel încât împreună să ne putem bucura de sărbătorile următoare. Sper ca populaţia să înţeleagă imperativele momentului, având în vedere modul în care s-au respectat condiţiile de carantinare de către majoritatea cetăţenilor municipiului Constanţa. Înţeleg că mare parte dintre ei susţin această măsură pentru că au înţeles că este necesar să rămână sănătoşi, să rămână într-un mediu în care să fie departe de suferinţă şi departe de spitale, în care lumea în momentul de faţă se găseşte”, a precizat prefectul.


Acesta a mai spus că va fi constituit un grup de lucru care va monitoriza modul în care sunt respectate restricţiile şi va coordona .
„Va exista, în această perioadă, o permanenţă asigurată la nivelul unităţilror spitaliceşti şi la nivelul organelor care asigură ordinea publică. Prelungirea carantinei va surveni în condiţiile unei înăspriri a controalelor. Chiar la această oră, se desfăşoară online o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care am propus un proiect de hotărâre legat de constituirea unui grup de lucru mixt care va desfăşura, prin intermediul unor echipe, controale la nivelul zonelor comerciale, pieţelor, staţiilor de autobuz şi altor locuri care prezintă risc de infectare pentru locuitorii municipiului. Aceste controale vor fi zilnice, ele vor fi dublate de filtre permanente la ieşirile din oraş şi de filtre în interiorul localităţii, care vor verifica justificarea legată de motivul deplasării lor”, a explicat prefectul judeţului Constanţa.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.685 secunde