VIDEO. Elevii constănțeni care au impresionat NASA au nevoie de sprijin

1932
25

Articole de la același autor

Elevii constănțeni i-au impresionat, din nou, pe specialiștii de la NASA. Echipa Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" a ocupat, anul acesta, locul I la competiția NASA Space Settlement Competition", organizată de NASA Ames și Societatea Națională a Spațiului din America. Din păcate, elevii nu dispun de mijloacele financiare pentru a-și permite să se deplaseze la Los Angeles, unde au fost invitați să-și prezinte viziunea asupra cuceririi spațiului cosmic, în cadrul unei conferințe internaționale privind dezvoltarea și cunoașterea spațiului. De aceea, ei solicită ajutorul constănțenilor și nu numai! 


Matei Popovici este unul dintre cei opt componenți ai echipei Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța care a reușit, anul acesta, să-i uimească pe specialiștii NASA. Este elev în clasa a X-a și este pasionat de fizică, matematică și grafică 3D. 




Ce idee au avut elevii din Constanța 


În rândurile următoare, vă prezentăm scrisoarea ce ne-a fost trimisă de tânăr, în încercarea de a găsi binevoitori dispuși să sprijine călătoria sa în SUA: "Anul acesta, am câștigat premiul I la concursul «NASA Space Settlement Competition», cu proiectul «Helios - Celestial Pioneer», împreună cu alți șapte colegi (n.r. este vorba despre Diana Andreea Catană, Marina Cozma, George Costin Dobrin, Maria Enache, Valentina Isbășoiu, Andreea Cristina Stanciu și Dalia Irina Stoian - toți elevi în clasa a X-a). Concursul consta în elaborarea unui proiect științific, având ca subiect crearea unei stații spațiale inovatoare. Anual, la concurs participă în jur de 500 de echipe din toată lumea. Juriul din SUA a fost impresionat de ideea noastră, întrucât noi nu am proiectat o singură stație, ci un ansamblu de șase stații, din care trei stații principale - «Tomis», aflată pe Marte, «Helios», aflată în punctul Lagrande L4 și «The Eagle Base», situată pe Lună -, având drept scop principal colonizarea planetei Marte. În acest sens, am propus numeroase idei de terraformare a acesteia; cu alte cuvinte, am propus idei cum să aducem planeta Marte în stadiul în care aceasta ar putea deveni locuibilă". 


Întrucât au obținut premiul I, echipa a fost invitată să prezinte proiectul în fața specialiștilor de la NASA, la conferința "International Space Development Conference", care va avea loc în Los Angeles, în perioada 14 - 18 mai. 










"Din păcate, nu îmi pot permite să particip la această conferință, deoarece NASA nu acoperă cheltuielile de transport și cazare. 
Acest rezultat nu este singular, experiența mea în acest tip de competiții începând de anul trecut, când am reușit performanța de a obține premiul II cu proiectul «The Solar Architect» la același concurs. În acest context, am obținut și locul I la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică. De asemenea, am fost premiat de cosmonautul Dumitru Prunariu, pentru rezultatele obținute la concursurile organizate de NASA", a continuat elevul. 


Matei Popovici mărturisește că este pasionat de fizică, matematică, design și grafică 3D, acesta fiind motivul pentru care, anul acesta a ales proiectarea arhitecturală, modelarea 3D și vizualizarea celor trei stații spațiale sub forma unui tur virtual. Elevul trebuie să strângă, până pe 8 mai, când este plecarea spre SUA, suma de 3.000 de euro - se impune menționat că suma acoperă cheltuielile legate de deplasare pentru un singur elev! Până în prezent, s-au strâns o parte din bani, dar nu suficienți. Cei care pot să-l sprijine pe elev, cu cât de puțin, îl pot contacta, pentru obți-nerea de mai multe informații, la numărul de telefon 0736/516.191. 
De menționat că tânărul este unul dintre cei patru membri ai echipei care și-au propus să reprezinte România și Constanța la prezentarea de la Los Angeles, dacă vor reuși să strângă banii necesari. 


Lăudați de directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân"


Directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", prof. Vasile Nicoară, este mândru de elevii săi. 
"Avem parte de o mulțime de elevi capabili, bine pregătiți și pasionați și suntem în al 11-lea an în care iau premii la concursurile organizate de NASA. Ne bucurăm să-i avem în fiecare an printre premiați, sunt sute de copii care au impresionat. Ceea ce dovedește că nu este o întâmplare, ci vorbim de o pepinieră, de un colectiv didactic bine pregătit. Din păcate, ne aflăm în postura dureroasă a părintelui care nu are re-sursele necesare să-și recompenseze copiii", ne-a declarat prof. Vasile Nicoară. 








Sursa VIDEO: www.fundatiazambestesanatos.ro


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
elev
16 aprilie 2014
rusine

nu le e rusine la sa cerseasca bani cand au masini de sute de mii de euro, cand parintii si bunicii castiga mii de euro pe luna, cand doar daca isi vinde mobilul si face bani de drum,directorul ala a pierdut simtul realitatii?

elev
16 aprilie 2014
e hai

sa-i laudam sunt de acord. da sa-i plang de mila lu popovici cand bunicasu invarte mii de euro la universitate, hai... sa lasam....

popovici
16 aprilie 2014
dispari!

dupa cum se poate observa acest articol este special pentru popovici... restul elevilor nu conteza vad..

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

DODO
16 aprilie 2014
bravo

Vad ca ne lovim de prejudecati.Indiferent de veniturile familiilor ,sintem datori sa-i sprijinim in toate modurile,deoarece au demonstrat o valoare pe care multe tari si-ar dori-o.Dar de ce sa ajungem la chete cind guvernul ar trebui sa rezolve situatia,numai ca acest guvern sprijina doar neamurile lor sa ocupe posturi de mii de euro/lunar si unde habar nu au ce au de facut.Ati auzit vreodata de concurs pentru ocuparea unui asemenea post? Citi tineri absolventi de facultati renumite ( unde nu se trece pe spaga) si-au gasit ceva in Romania? Nu au loc " doctorantii " plagiatori,de semidoctii dimboviteni ,de fabricile autohtone de diplome si prosti.

Ruxandra
17 aprilie 2014
Bravo

"When you judge another, you do not define them... you define yourself." Dr. Wayne W. Dyer Buna seara, sunt una din persoanele care ajut la strangerea acestor 3000 de euro, deoarece am primit scrisoarea lui Matei intr-un e-mail adresata catre fundatia din care fac parte si anume "Zambeste Sanatos", am fost de acord sa il sprijinim deoarece acest copil lupta pentru ceea ce merita.Ganditi-va doar ca aici este vorba despre el,despre copilul care a studiat, si-a ocupat timpul liber prin a invata si a se documenta pentru a aduce cinste Romaniei. Cred si voi sustine pana la sfarsit ca acest copil merita sa fie sprijinit pentru a-si urma visele.Le multumesc celor care au ajutat Fundatia Zambeste Sanatos sa stranga aproape toata suma si mai ales ca sprijina valorile acestei tari! "Daca nu lupti pentru ceea ce vrei,meriti ceea ce ai!"

longchamp chaussures
25 iulie 2014
longchamp chaussures

courses hippiques longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/courseshippiqueslongchamp.asp]courses hippiques longchamp[/url]combien coute un sac longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/combiencouteunsaclongchamp.asp]combien coute un sac longchamp[/url]collection longchamp 2014[url=http://www.bellvision.fr/pages/collectionlongchamp2014.asp]collection longchamp 2014[/url]ceinture homme longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/ceinturehommelongchamp.asp]ceinture homme longchamp[/url]cartable longchamp femme[url=http://www.bellvision.fr/pages/cartablelongchampfemme.asp]cartable longchamp femme[/url]boutiques longchamp paris[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiqueslongchampparis.asp]boutiques longchamp paris[/url]boutique longchamp marseille[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampmarseille.asp]boutique longchamp marseille[/url]boutique longchamp lyon[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchamplyon.asp]boutique longchamp lyon[/url]bijoux longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/bijouxlongchamp.asp]bijoux longchamp[/url]besace longchamp pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacelongchamppliage.asp]besace longchamp pliage[/url]besace longchamp femme[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacelongchampfemme.asp]besace longchamp femme[/url]besace cuir homme longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacecuirhommelongchamp.asp]besace cuir homme longchamp[/url]webcam st francois de longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/webcamstfrancoisdelongchamp.asp]webcam st francois de longchamp[/url]vrai sac longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/vraisaclongchamp.asp]vrai sac longchamp[/url]vente priv?e longchamp 2013[url=http://www.bellvision.fr/pages/ventepriv?elongchamp2013.asp]vente priv?e longchamp 2013[/url]vente de sac longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/ventedesaclongchamp.asp]vente de sac longchamp[/url]vanity case longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/vanitycaselongchamp.asp]vanity case longchamp[/url]trousse ecole longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/trousseecolelongchamp.asp]trousse ecole longchamp[/url]trousse de toilette femme longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/troussedetoilettefemmelongchamp.asp]trousse de toilette femme longchamp[/url]trousse de maquillage longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/troussedemaquillagelongchamp.asp]trousse de maquillage longchamp[/url]trousse cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/troussecuirlongchamp.asp]trousse cuir longchamp[/url]taille longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/taillelongchamp.asp]taille longchamp[/url]sultan longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sultanlongchamp.asp]sultan longchamp[/url]station st fran?ois longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/stationstfran?oislongchamp.asp]station st fran?ois longchamp[/url]station de ski saint francois longchamp savoie[url=http://www.bellvision.fr/pages/stationdeskisaintfrancoislongchampsavoie.asp]station de ski saint francois longchamp savoie[/url]st francois longchamp location[url=http://www.bellvision.fr/pages/stfrancoislongchamplocation.asp]st francois longchamp location[/url]st francois longchamp forfait[url=http://www.bellvision.fr/pages/stfrancoislongchampforfait.asp]st francois longchamp forfait[/url]st francois longchamp esf[url=http://www.bellvision.fr/pages/stfrancoislongchampesf.asp]st francois longchamp esf[/url]st fran?ois de longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/stfran?oisdelongchamp.asp]st fran?ois de longchamp[/url]soldes sacs longchamp 2010[url=http://www.bellvision.fr/pages/soldessacslongchamp2010.asp]soldes sacs longchamp 2010[/url]solde sac a main longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/soldesacamainlongchamp.asp]solde sac a main longchamp[/url]skimium saint francois longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/skimiumsaintfrancoislongchamp.asp]skimium saint francois longchamp[/url]site sac longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sitesaclongchamp.asp]site sac longchamp[/url]serviette cuir homme longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/serviettecuirhommelongchamp.asp]serviette cuir homme longchamp[/url]sacs voyage longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacsvoyagelongchamp.asp]sacs voyage longchamp[/url]sacs pliage longchamp sold?s[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacspliagelongchampsold?s.asp]sacs pliage longchamp sold?s[/url]sacs longchamp pliage pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacslongchamppliagepascher.asp]sacs longchamp pliage pas cher[/url]sacs longchamp cuir pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacslongchampcuirpascher.asp]sacs longchamp cuir pas cher[/url]sacs longchamp 2013[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacslongchamp2013.asp]sacs longchamp 2013[/url]sacs besace longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacsbesacelongchamp.asp]sacs besace longchamp[/url] longchamp chaussures http://www.bellvision.fr/pages/longchampchaussures.asp

sac longchamp en cuir
26 iulie 2014
sac longchamp en cuir

course longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/courselongchamp.asp]course longchamp[/url]compagnon longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/compagnonlongchamp.asp]compagnon longchamp[/url]collection longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/collectionlongchamp.asp]collection longchamp[/url]webcam saint fran?ois longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/webcamsaintfran?oislongchamp.asp]webcam saint fran?ois longchamp[/url]sacs longchamp soldes[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacslongchampsoldes.asp]sacs longchamp soldes[/url]sac longchamp rouge[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamprouge.asp]sac longchamp rouge[/url]sac longchamp pliage cuir[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamppliagecuir.asp]sac longchamp pliage cuir[/url]sac longchamp occasion[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampoccasion.asp]sac longchamp occasion[/url]sac longchamp legende[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamplegende.asp]sac longchamp legende[/url]sac longchamp le pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamplepliage.asp]sac longchamp le pliage[/url]sac longchamp hobo[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamphobo.asp]sac longchamp hobo[/url]sac longchamp en solde[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampensolde.asp]sac longchamp en solde[/url]sac longchamp bleu[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampbleu.asp]sac longchamp bleu[/url]sac longchamp blanc[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampblanc.asp]sac longchamp blanc[/url]sac longchamp 3d[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamp3d.asp]sac longchamp 3d[/url]sac cabas longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/saccabaslongchamp.asp]sac cabas longchamp[/url]sac bowling longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbowlinglongchamp.asp]sac bowling longchamp[/url]prix longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/prixlongchamp.asp]prix longchamp[/url]pliage cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/pliagecuirlongchamp.asp]pliage cuir longchamp[/url]palais longchamp marseille expo[url=http://www.bellvision.fr/pages/palaislongchampmarseilleexpo.asp]palais longchamp marseille expo[/url]marseille palais longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/marseillepalaislongchamp.asp]marseille palais longchamp[/url]magasin longchamp paris[url=http://www.bellvision.fr/pages/magasinlongchampparis.asp]magasin longchamp paris[/url]longchamp toulouse[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchamptoulouse.asp]longchamp toulouse[/url]longchamp store paris[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchampstoreparis.asp]longchamp store paris[/url]longchamp quadri[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchampquadri.asp]longchamp quadri[/url]longchamp portefeuille[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchampportefeuille.asp]longchamp portefeuille[/url]longchamp planete[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchampplanete.asp]longchamp planete[/url]longchamp pas cher pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchamppascherpliage.asp]longchamp pas cher pliage[/url]longchamp besace[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchampbesace.asp]longchamp besace[/url]longchamp balzane[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchampbalzane.asp]longchamp balzane[/url]gsell longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/gselllongchamp.asp]gsell longchamp[/url]expo palais longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/expopalaislongchamp.asp]expo palais longchamp[/url]courses longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/courseslongchamp.asp]courses longchamp[/url]chaussures longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/chaussureslongchamp.asp]chaussures longchamp[/url]cabas longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/cabaslongchamp.asp]cabas longchamp[/url]www.longchamp.fr[url=http://www.bellvision.fr/pages/www.longchamp.fr.asp]www.longchamp.fr[/url]trousse longchamp prix[url=http://www.bellvision.fr/pages/trousselongchampprix.asp]trousse longchamp prix[/url]tout en un longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/toutenunlongchamp.asp]tout en un longchamp[/url]soldes longchamp 2014[url=http://www.bellvision.fr/pages/soldeslongchamp2014.asp]soldes longchamp 2014[/url]soldes longchamp 2013[url=http://www.bellvision.fr/pages/soldeslongchamp2013.asp]soldes longchamp 2013[/url] sac longchamp en cuir

can you eat mulberry fruit
27 iulie 2014
can you eat mulberry fruit

outlet mulberry[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3250]outlet mulberry[/url]official mulberry outlet[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3251]official mulberry outlet[/url]mulberry.com uk[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3252]mulberry.com uk[/url]mulberry york factory shop online[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3253]mulberry york factory shop online[/url]mulberry womens bags[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3254]mulberry womens bags[/url]mulberry willow handbag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3255]mulberry willow handbag[/url]mulberry white bag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3256]mulberry white bag[/url]mulberry web[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3257]mulberry web[/url]mulberry wallets sale[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3258]mulberry wallets sale[/url]mulberry wallet uk[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3259]mulberry wallet uk[/url]mulberry uk website[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3260]mulberry uk website[/url]mulberry uk outlet store[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3261]mulberry uk outlet store[/url]mulberry uk online shop[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3262]mulberry uk online shop[/url]mulberry trifold wallet[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3263]mulberry trifold wallet[/url]mulberry tri fold wallet[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3264]mulberry tri fold wallet[/url]mulberry trench coat[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3265]mulberry trench coat[/url]mulberry tree wrap scarf[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3266]mulberry tree wrap scarf[/url]mulberry travel bags[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3267]mulberry travel bags[/url]mulberry tote bayswater[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3268]mulberry tote bayswater[/url]mulberry tote bag sale[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3269]mulberry tote bag sale[/url]mulberry suffolk handbag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3270]mulberry suffolk handbag[/url]mulberry stratford westfield[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3271]mulberry stratford westfield[/url]mulberry stores in london[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3272]mulberry stores in london[/url]mulberry somerset shoulder bag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3273]mulberry somerset shoulder bag[/url]mulberry small clipper[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3274]mulberry small clipper[/url]mulberry slim brynmore[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3275]mulberry slim brynmore[/url]mulberry silk scarf[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3276]mulberry silk scarf[/url]mulberry sign[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3277]mulberry sign[/url]mulberry shoulder bags sale uk[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3278]mulberry shoulder bags sale uk[/url]mulberry shopper bag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3279]mulberry shopper bag[/url]mulberry shoes sale[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3280]mulberry shoes sale[/url]mulberry shoes outlet[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3281]mulberry shoes outlet[/url]mulberry shepton mallet stock[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3282]mulberry shepton mallet stock[/url]mulberry shepton mallet factory shop prices[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3283]mulberry shepton mallet factory shop prices[/url]mulberry seth bag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3284]mulberry seth bag[/url]mulberry satchel sale[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3285]mulberry satchel sale[/url]mulberry satchel bags[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3286]mulberry satchel bags[/url]mulberry sample sale london[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3287]mulberry sample sale london[/url]mulberry sale purses[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3288]mulberry sale purses[/url]mulberry sale handbags[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3289]mulberry sale handbags[/url]mulberry roxanne handbag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3290]mulberry roxanne handbag[/url]mulberry regent street[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3291]mulberry regent street[/url]mulberry red[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3292]mulberry red[/url]mulberry purple bag[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3293]mulberry purple bag[/url]mulberry pub chiddingfold[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3294]mulberry pub chiddingfold[/url]mulberry press[url=http://www.gtcni.org.uk/Design/list.asp?id=3295]mulberry press[/url] can you eat mulberry fruit

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : Mirciștii au "spart" NASA
Pagina a fost generata in 0.3406 secunde