UPDATE - Lovitură dură dată liceelor de top din Constanța. Clase mai puține la "Mircea", "Ovidius" și "Traian" - IATĂ CE CLASE DISPAR

5637
10
UPDATE - Lovitură dură dată liceelor de top din Constanța. Clase mai puține  la

Articole de la același autor

Ieri, a sunat la redacție mama unui elev de clasa a VIII-a care a aflat la ședința cu părinții că liceele teoretice cele mai bune din municipiul Constanța vor avea mai puține clase de-a IX-a, deci și media de admitere va crește alarmant. 


Aveam să aflăm că acesta este "prețul" plătit pentru înființarea învățământului profesional, conform dorinței ministrului Educației, Remus Pricopie, de a face prioritar acest tip de școlarizare. Va să zică vom avea în rețeaua școlară constănțeană 60% învățământ tehnologic și 40% învățământ teoretic-vocațional. 


La ultima întâlnire a presei constănțene cu prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, am aflat că începând cu anul școlar viitor, absolvenții clasei a VIII-a din seriile curente și seriile anterioare pot opta pentru învățământul profesional cu durata de trei ani, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în 25 de unități școlare din județ. Dar "generalul" a omis să ne spună poate ce era mai important, și anume că vor dispărea 14 clase de la liceele teoretice. Instituții de prestigiu precum Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius" sau "Traian" vor avea cu o clasă în minus.


În schimb, vor apărea 30 de clase de învățământ profesional, respectiv 824 de locuri, pentru 20 de calificări profesionale din 11 domenii: mecanică, electric, electronică-automatizări, comerț, electromecanică, agricultură, turism și alimentație, industrie alimentară, construcții, estetică, fabricarea produselor din lemn, din care șase clase în mediul rural, în domeniile agricultură, turism și alimentație, industrie alimentară, construcții.


Vor avea învățământ profesional de trei ani 11 licee din Constanța, două din Medgidia, două din Mangalia, și liceele din Băneasa, Năvodari, Ovidiu, Cernavodă, Independența, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Cogealac și Dobromir.


Interesant este faptul că toate unitățile de învățământ au ca parteneri educaționali agenți economici din domeniu cu care au încheiat acorduri de parteneriat pentru o perioadă de trei ani, pe baza cărora se vor încheia contractele individuale de pregătire practică pentru fiecare elev.


Absolvenții învățământului profesional care promovează examenul de certificare a calificării profesionale pot continua studiile în clasa a XI-a a învățământului liceal.


Dacă stăm să judecăm după rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale, unde nici jumătate din elevii constănțeni (doar 47,4%) nu au reușit să obțină medii peste 5, probabil că măsura este binevenită. Prea se înghesuiau toți elevii pe clasele de la cele mai bune licee, ca la finalul celor patru ani de studii, Bacalaureatul să demonstreze că nu toți și-au meritat locul.


Iată ce clase dispar


Colegiul Național "Mihai Eminescu" va rămâne cu o singură clasă de științe sociale, iar la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" aceeași specializare a dispărut din planul de școlarizare pe anul 2014-2015. 


Consiliul profesoral al Liceului Teoretic "Traian" a decis să se renunțe la o clasă de matematică-informatică. 


La Liceul Teoretic "Ovidius", în loc de patru clase de științele naturii vor rămâne trei plus alte trei de matematică informatică, iar Liceul Teoretic "George Călinescu" va avea o clasă de matematică informatică, trei de filologie și una de științe sociale, în loc de două.


La Colegiul Național de Arte "Regina Maria", clasa de teatru propusă pentru viitorul an școlar nu a fost aprobată, dar vor continua să existe clasele de coregrafie, muzică și arte plastice.


În schimb, la Liceul Teoretic "Decebal" a fost aprobată o clasă în plus, așa încât vor exista două clase de matematică-informatică, două clase de științele naturii, o clasă de filologie și o clasă de științe sociale.


Care este opinia directorilor despre aceste modificări veți putea afla în ediția de mâine.




Comentează știrea

cta
20 martie 2014
creste spaga

uite asa creste si spaga sa intri la acele prestigioase licee :))))

parinte
20 martie 2014
locuri la liceu

Fratilor, aceste clase infiintate la inv profesional asigura norme inginerilor-profesori pe care "ii pastoreste" insp. Neagu, cea care raspunde si de elaborarea planului de scolarizare. Din experienta anilor trecuti spun ca aceste clase nu se ocupa, intrebati directorii de licee tehnologice ce au patit in toamna. Nu mai conteaza ca elevii nu-si doresc aceste specializari! Conteaza ca s-au imputinat locurile la licee teoretice, iar in septembrie nu se mai poate face NIMIC. Cred ca merita realizata o investigatie media pe aceasta tema.

Alex
20 martie 2014
f bine

Macar nu vor mai iesi someri cu diploma dupa un liceu teoretic.E nevoie si de bucatari si de strungari..Asa se incurajeaza performanta adevarata...cine invata are sanse reale ...O decizie excelenta!Liceul nu e OBLIGATORIU!

RICA VENTURIANO
20 martie 2014
te pacalesti singur

Daca ai explica ce au patit concret acei directori de lic.tehnologic poate nu vei fi acuzat de manipulare.Ceea ce spui nu prea are legatura.Daca se infiinteaza aceste clase de profesionala,inginerii-profesori vor fi platiti de firmele care solicita forta de munca.Eu nu am nimic impotriva acestei decizii.Copilul meu va intra la liceu daca invata,daca nu sa invete meserie iar dupa aceea are posibilitatea continuarii studiilor.Nici tu nu trebuie sa-ti faci probleme indiferent daca copilul tau este fruntas la invatatura sau nu.Punem prea mult accent pe o diploma obtinuta prin frauda.

Răspuns la: locuri la liceu
Adăugat de : parinte, 20 martie 2014
Fratilor, aceste clase infiintate la inv profesional asigura norme inginerilor-profesori pe care "ii pastoreste" insp. Neagu, cea care raspunde si de...
RICA VENTURIANO
20 martie 2014
corect

Ai dreptate.O singura precizare,formularea "someri cu diploma" se inlocuieste cu "prosti cu diploma".

Răspuns la: f bine
Adăugat de : Alex, 20 martie 2014
Macar nu vor mai iesi someri cu diploma dupa un liceu teoretic.E nevoie si de bucatari si de strungari..Asa se incurajeaza performanta...
flavius
20 martie 2014
subiect expirat

Ceea ce se prezinta azi drept stire de ultima ora se stia de ceva timp. Cei care fac agitatie sunt de fapt profesorasii de la aceste licee ce raman astfel cu ore mai putine si cu meditatii diminuate proportional. Deoarece aveau niste calcule facute si acum nu le mai da bine rezultatul.. Copiii de la liceele tehnologice nu merita atentia lor? Performanta inalta de la aceste licee de top se face cu maxim 10 elevi pe nivel. Restul este umplutura... Meditatii la greu si note umflate . De specialisti avem nevoie nu de teoreticieni.Vedeti exemplul Germaniei

cititor
21 martie 2014
minciuna

stiai tu care lucrezi in ISJ-ul ala care a devenit o emblema a golanilor de carton, influentati de un misogin arogant. Niste papagali fricosi carora le tremura chilotii sa nu fie dati la o parte

Răspuns la: subiect expirat
Adăugat de : flavius, 20 martie 2014
Ceea ce se prezinta azi drept stire de ultima ora se stia de ceva timp. Cei care fac agitatie sunt de fapt profesorasii de la aceste licee ce raman...
opinia publica
21 martie 2014
impostori

comunitatea ce face? parintii si elevii vor licee teoretice bune, exista presiune pe aceste licee, oricum autoritatile sunt indiferente la problemele scolii,ce-a facut primaria pentru scoli?unde sunt gospodarii orasului?lor nu le pasa?!da o investigatie media si nu numai, la aceste institutii locale ar merita, sa vedem ce eficienta au liceele tehnologice si mai ales anumite clase ,care toamna nu se fac, ce facem cu armata de ingineri din invatamant??!!nu ne intereseaza ce vor elevii si parintii?!la inspectorat gasiti raspunsuri si profesionisti!!??avem si noi profesionistii de paie, care accepta compromisurile impostorilor ,suntem comozi si nu ne pasa....

snapbackhat.jaynemansfield.us
4 iunie 2014
snapbackhat.jaynemansfield.us

Stiri Cultură-Educație : UPDATE - Lovitură dură dată liceelor de top din Constanța. Clase mai puține la "Mircea", "Ovidius" și "Traian" - IATĂ CE CLASE DISPAR | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online snapbackhat.jaynemansfield.us http://snapbackhat.jaynemansfield.us/

http://www.mediapage.org/content/oakley-knockoff-sunglassesoakley-sunglasses-fakeoakley-radar
5 iunie 2014
http://www.mediapage.org/content/oakley-knockoff-sunglassesoakley-sunglasses-fakeoakley-radar

Stiri Cultură-Educație : UPDATE - Lovitură dură dată liceelor de top din Constanța. Clase mai puține la "Mircea", "Ovidius" și "Traian" - IATĂ CE CLASE DISPAR | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online http://www.mediapage.org/content/oakley-knockoff-sunglassesoakley-sunglasses-fakeoakley-radar http://www.mediapage.org/content/oakley-knockoff-sunglassesoakley-sunglasses-fakeoakley-radar

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum se recuperează cursurile suspendate
Pagina a fost generata in 0.5155 secunde