Record la primul concurs de limba și literatura română inițiat de ISJ Constanța

961
5
Record la primul concurs de limba  și literatura română inițiat de ISJ Constanța - recordlaprimulconcurs-1393270476.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, până la ora 14, vor fi afișate rezultatele finale la faza pe școală a concursului județean de Limba și literatura română "Copilăria - cuvânt și creație", la care au participat 6.300 de elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a.


Concursul, desfășurat la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, asemenea con-cursului județean de matematică "EuxinMath", unde au fost prezenți peste 7.450 de elevi, a oferit șanse egale de participare tuturor elevilor, întrucât cele două concursuri nu au presupus taxe de înscriere.


Pentru următoarea fază, pe cerc pedagogic, care se va desfășura în data de 29 martie, se vor califica toți elevii care au obținut cel puțin 80 de puncte.


Cu acest prilej, inspectorul școlar pentru învățământ primar, prof. Mihaela Anghelescu, a declarat: "Participarea într-un număr atât de mare (peste 7.000 la matematică și aproape 6.000 la limba română) a dovedit atât interesul elevilor pentru aseme-nea competiții școlare, cât și dorința lor de afirmare, cu atât mai mult, cu cât clasele a II-a și a IV-a vor susține în acest an școlar și Evaluarea națională pentru aceleași discipline de studiu. Îi felicităm pe toți parti-cipanții și le dorim succes elevilor care s-au calificat în etapa următoare". 


Comentează știrea

parinte
25 februarie 2014
concursuri

a avut succes pentru ca in peisajul invatamantului constantean nu sunt concursuri, a avut inspectorul general grija de asta... i se parea ca daca platim o taxa minima de participare se imbogatesc si altii in afara de el! ce vor pune copiii nostri in portofoliile lor?! voi stiti cat de multe concursuri sunt in alte judete? cum vor concura copiii nostri cu acei copii?!

Ogica
25 februarie 2014
parinte nebunici

la ce sa concureze, mai parinte, copiii vostri cu altii din alte parti?

mama
25 februarie 2014
concursuri

Lasa-ti copiii sa copilareasca nu-i mai tarati la concursuri.Trebuie sa aiba timp sa faca si ce le place (sport,arte etc).

alina
25 februarie 2014
foarte frumos

Concurs greu. F bine organizat. Gratis. Multumim învățătorilor pentru voluntariat. Șanse egale pentru toți copiii. Nu numai pentru cei care au bani pentru taxa de participare. Poate pentru unii nu înseamnă mult 20ron. Dar alții fac reclamații pt 20ron strânși de asociații de părinți pt pază pe semestru. Eu știu că sunt concursuri cu bani și în Constanta. Dar nu în școlile de stat. Deci cine dorește să aibă portofoliul gros în clasele primare...e liber. Părinți frustrați. Copii nevinovați..

denis
30 martie 2014
fiti atenti la subiecte!

Cand faceti subiectele, distinse doamne, tineti cont de faptul ca manualele alternative de pe piata propun o ordine diferita de parcurgere a materiei. Cand afirmati ca ati organizat bine un concurs ganditi-va ca nu ati tinut cont de acest aspect( de exemplu, la cls. aIIIa).

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum se recuperează cursurile suspendate
Luni, 24 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Concurs la Curtea de Apel Constanța
Joi, 13 Februarie 2014
Stire din Life and Style : CÂȘTIGĂTORUL Concursului SEVDA!
Pagina a fost generata in 0.614 secunde