Îți place uniforma bleu de jandarm? Iată cum poți ajunge să porți una

1155

Articole de la același autor

r Absolvenții de liceu care aleg această armă au la dispoziție puțin peste 300 de locuri în academii și școli de subofițeri 


"A fi jandarm nu este doar o meserie. Un mod de viață cinstit, ordonat și corect. Este o meserie care nu are mereu un program fix și nicio zi de serviciu nu seamănă cu cealaltă. Este o meserie pentru care legea și ordinea sunt nu numai deviza armei, ci și valori fundamentale de respectat și urmat. Este o meserie prin care îți iei un angajament față de țară și de cetățenii de a căror siguranță răspunzi și cărora le dedici ore de pregătire, ore de lucru peste program, atunci când situația impune, și sărbători petrecute la lucru", asta spun, fără a folosi cuvinte mari, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța. Și probabil că asta vor descoperi și proaspeții absolvenți de liceu din Constanța care vor alege să-și petreacă următorii ani în academiile și școlile militare de subofițeri în cadrul cărora sunt scoase locuri pentru această armă. 


Peste 250 locuri la școlile de subofițeri 
Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București pune la bătaie, anul acesta, pentru absolvenții de liceu care vor să poarte uniforma de jandarm, 50 de locuri. 
Pentru sesiunea de admitere 2014, Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" - Drăgășani i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs 130 locuri, iar Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, 125 locuri. 
De asemenea, pentru această armă mai sunt scoase câteva locuri, doar câte două, și la alte academii, cum ar fi Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" Brașov și Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu. 
Criteriile de selecție, precum și probele de admitere, dar și procentul din locuri alocate absolventelor diferă de la o unitate de învățământ la alta. Oricum, cadre din IJJ Constanța vor merge, cât de curând, în școli pentru a le prezenta elevilor condițiile de admitere, dar și avantajele acestei meserii. 
v v v
Maiorul Daniel Ferencz este adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța. Este absolvent al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București și se poate lăuda de acum cu 11 ani de carieră. 
"Tinerii care vor să îmbrățișeze o carieră de ofițer trebuie să dea dovadă de voință, de determinare. Sunt calități primordiale pe care trebuie să le aibă un ofițer. Să își dorească să fie cât mai buni, să aibă permanent o curiozitate intelectuală, dorința de lucru în echipă; este posibil ca ei să coordoneze, după absolvirea Academiei de Poliție, un efectiv de cel puțin 15 jandarmi sau chiar mai mulți", spune maiorul Ferencz. 
Acesta îi atenționează însă pe cei ce aleg o academie sau o școală militară de subofițeri că există și destule privațiuni, așadar, tinerii care urăsc disciplina ar face bine să pornească spre altă carieră. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Prinși de jandarmi cu etnobotanice
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum se recuperează cursurile suspendate
Pagina a fost generata in 0.4194 secunde