Info util

Cum poți scoate din țară o operă de artă

1897
Cum poți scoate din țară o operă de artă - infoutilcumpotiscoatedintaraunta-1391530930.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să ducă un cadou mai special unor rude sau prieteni domiciliați într-un stat terț, cum ar fi, de exemplu, un tablou, trebuie să știe că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. 
"În conformitate cu prevederile Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil cu modificările și completările ulterioare, pentru scoaterea din țară a bunurilor culturale - tablouri, este necesar să prezentați autorității vamale originalul certificatului de export definitiv eliberat de Ministerul Culturii, cât și un raport de expertiză și evaluare din care să reiasă valoarea fiecărui obiect în parte", explică reprezentanții Direcției Generale a Vămilor. 
Totuși, pot fi exportate definitiv sau temporar, circulând fără restricții, operele create de autori în viață (artiști plastici, artiști liber profesio-niști, artiști amatori, meșteri, artizani, elevi, studenți etc.). În acest caz, nu este necesar un certificat de export, cu condiția atestării în fața autori-tăților vamale a faptului că bunurile sunt create de autori în viață.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4241 secunde