Răducu Popescu risipește zvonurile despre echipa ISJ

1436
8
Răducu Popescu risipește zvonurile despre echipa ISJ - raducupopescu-1394647203.jpg

Articole de la același autor

Întâlnirea de ieri a inspectorului general Răducu Popescu cu presa constănțeană a debutat cu o nouă… "mândrie" a mandatului său. 


"Mulți se întreabă care este motivul pentru care Inspectoratul Școlar Județean Constanța are atât de multă energie și își propune să facă schimbări și adaptări per-manente, chiar vine cu inițiative și proiecte de fiecare dată în interesul părinților, al elevilor și al profesorilor. Dintr-un simplu motiv: că avem această sarcină și chiar credem că putem influența și interveni în acest fel și nu există nici un proiect personal al nimănui. Nu-mi propun ca prezența mea trecătoare, ca și a celorlalți, să fie fructificată altfel sau în alt sens. Țin să fac această declarație pentru că suntem într-un an mai diferit și se întâmplă tot felul de lucruri. Incredibil, o facem din convingerea că lucrurile se pot schimba", a mai ținut să precizeze prof. dr. Popescu.


Și să nu uităm că, la ora actuală, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța "are cea mai bună echipă din câte au existat" în str. Mihai Eminescu. 


Cum "se-ngrașă porcul" înainte de Evaluarea Națională 2014
În urma simulării Evaluării Na-ționale, s-a constatat că 116 unități școlare din mediul rural au avut promovabilitate între 0 și 50%, și 54 de alte unități au înregistrat peste 50% note peste 5. 


La Limba și literatura română doar nouă elevi au note de 10, iar la Matematică - 68 de note de 10.


ISJ Constanța și-a propus trei direcții pe care va acționa, dar dacă studiem statisticile nu știm ce rezultate ar avea în mediul rural. "Managementul emoțiilor, al învățării, comunicarea sunt direcții în care colectivul de specialiști din care fac parte doamna Irinela Nicolae și Irina Ermolaev își vor orienta efortul, împreună cu psihologii din CJRAE", afirmă inspec-torul general. Ne întrebăm, retoric, ce pregătire psihologică se poate aplica unor elevi de la țară, care în marea majoritate abia au ajuns până în clasa a VIII-a?
A doua direcție se referă la întâlnirile comune între părinți - profesori și elevi, având în față lucrările elaborate de elevi. "Până la sfârșitul acestei luni urmează să aibă loc ședințe cu părinții, diriginții de la clasă și profesorii de română și matematică. Vor fi comparate notele de la simulare, cu notele elevilor din acest an școlar", a completat prof. Popescu. 


A treia direcție, asigurarea unui program de activități remediale. "Există dorința din partea mai multor unități școlare de a organiza o simulare la nivelul școlii, cu subiecte realizate de ei, într-o formă care dânșii consideră că ar putea fi mai utilă", a afirmat "generalul".


Ce manevre fac părinții pentru copiii lor viitori elevi
Din totalul celor 7.810 locuri în clasa pregătitoare disponibile în județul Constanța, până ieri, la ora 13, fuseseră ocupate 5.798. "S-a constatat că un număr mai mare de părinți față de anii anteriori face un lucru discutabil, pentru a-și putea înscrie copiii la clasa pregătitoare pe care și-o doresc. Reușesc să obțină o viză de flotant în apropierea școlii potrivite, motiv pentru care am solicitat o situație și am descoperit că majoritatea vizelor au fost obținute cu o zi înainte de înscriere. Chiar am apelat la polițistul de proximitate pentru verificări dacă familia respectivă chiar locuiește unde a declarat", a declarat prof. dr. Răducu Popescu.


Mâine, este ultima zi de înscriere la clasa pregătitoare.


În perioada 14-18 aprilie, ISJ Constanța va soluționa toate cazurile nerezolvate, respectiv copii care nu au reușit să fie înscriși unde au dorit părinții sau care vin din alte județe. 


La ce folosesc vizitele la domiciliul elevilor
ISJ Constanța a demarat implementarea proiectului "Vizite la domiciliu" în ideea de a reduce abandonul școlar și de a ridica pe cât posibil nivelul copiilor slabi la învățătură, dar și diminuarea manifestărilor violente, comunicarea mai bună cu cadrele didactice și colegii de clasă.


Au fost alese 14 unități de învățământ - nouă din Constanța și cinci din județ, care vizează 642 de elevi provenind din 454 de familii. În luna februarie s-au realizat 189 de vizite, iar în luna martie sunt planificate alte 227. "S-au selecționat cazurile care intră în acest proiect și vrem să verificăm din timp acele cazuri de elevi pre-supuse la abandon", a conchis inspectorul general. 


La ședința cu directorii unităților de învățământ constănțene, inspectorul general le va transmite managerilor să încerce să nu aibă cadre didactice implicate în structuri organizatorice: "Ne-am propus să centralizăm nunele acelor cadre didactice care părinți fiind fac parte din consiliul de administrație al școlii sau sunt președinții asociațiilor de părinți. Sunt de părere că în asociațiile de părinți nu trebuie să fie profesori pentru că nu mi se pare corect ca din această poziție să-i reprezinți pe părinți", afirmă Răducu Popescu.


Comentează știrea

noni
13 martie 2014
e simplu

E an electoral !! Restul e vrajeala, creste nivelul educational al copiilor prin vizita la domiciliu a cadrelor didactice ! CUM ? Suni la usa copilului de 3 ori consecutiv ca sa fie mai destept ? El se preocupa de prezenta cadrelor parinti in structuri gen comitet de parinti la nivel de scoala ! NOI, PROSTIMEA, NE PREOCUPAM DE PREFACUTII INFLUENTATI POLITIC SI DE EFECTELE PROVOCATE DE ACEASTA INFLUENTA ! Comprende, '' Generale '' ? Ca tare de mai satisface apelativul acesta !

Politistul de proximitate
13 martie 2014
Vizite la domiciliu

De ce nu se implementeaza si proiectul "Vizite la domiciliu' din partea DNA , la domnul "general " si la carciumile lui unde 'gramada" ISJ-PSD are intrarea gratuita.

Nino Nino Danonino
13 martie 2014
Se poate si mai mult

Se poate si mai mult domnule General. Curatenia de primavara trebuie sa continue, mai aveti inca scursuri sociale in I.S.J. pe functii de conducere, mai cautati, mai verificati, mai schimbati. Toata lumea stie care sunt dar nimeni nu are puterea unui General. Valorificati-va puterea pentru ca altfel o vor valorifica ei si pentru dvs. va fi prea tarziu dupa aceea ! Decapitati ce se mai poate decapita, nu ma refer la propriu ci la figurat ! Umpleti farasul !

laudadesine
18 martie 2014
amorul propriu

de unde vine dom" popesco ,unde a lucrat?! are habar de isj? stie cu ce se mananca!? daca e sa evaluam sa spuna directorii si parintii nu el !!??vorba proverbului,lauda de sine....halal isj, halal moralitate, performante ioc! ce a facut primaria pentru scoli domn Popescu???

antonia
8 aprilie 2014
NEAGU SI BUCOVALA

Dle Insp Gen Raducu cand scapati de ele? Nu stiu decat sa tipe, sa jigneasca..Nu- le mai ajungi cu prajina la nas..Oare sunt asa de BUUUNE? La ce? Trimiteti-le dupa madam Timofte..Ca s-au plimbat din partid in partid si Neagu. si Bucovala , au facut rau multor colegi..Au fost slugile tuturor...Miu, Buhaev, Andreescu, acu Raducu......Sunt rele si isi urmareasc propriile interese..Cand nu le vom mai vedea la ISJ?.Amandoua au umblat din partid in partid..Iar sunt in PSD?

Paul
19 mai 2014
Cruela de la MRU

pe cruela cand o schimbi?///??//// a facut varza managementul resurselor umane! cine o prinde pe strada, o scuipa..pacat ca nu ajunge scuipatul si pana la falibogas la mangalia

meri
29 mai 2014
inspectoarea

Neagu o mare spagagioaica La toate gradele si inspectiile unde se duce face pe reaua ca sa pice cate ceva.Dar la prietenii ei nu, e foarte mieroasa,Sa se duca la fabrica ei in m...+o prostovana hoata Generale nu vezi sau nu vrei sa vezi prietenele tale???

lola
13 august 2014
perfect adevarat

Aveti perfecta drepate . A stiut de cine sa se agate de a ramas in picioare indiferent cine a venit la conducerea ISJ-ului . Nu este atat de competenta pe cat vrea sa para. Pilele sunt atat de mari incat nu o darama nimeni . Mi-e scarba cand o vad .

Răspuns la: inspectoarea
Adăugat de : meri, 29 mai 2014
Neagu o mare spagagioaica La toate gradele si inspectiile unde se duce face pe reaua ca sa pice cate ceva.Dar la prietenii ei nu, e foarte...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4067 secunde