Vine iarna! Cine are dreptul la ajutoare pentru încălzire

2072
4
Vine iarna! Cine are dreptul la ajutoare pentru încălzire - fotofondajutorincalzire-1444842701.jpg

Articole de la același autor

Deși afară toamna încă ne bucură cu temperaturi plăcute, sezonul rece și vremea când va trebui să dăm drumul la căldură nu sunt departe.


La Constanța nu se știe, deocam-dată, cât va fi gigacaloria pentru locuințele racordate la sistemul centralizat de încălzire și nici cât va fi subvenția de la Primărie și cine o va primi. Statul, însă, va acorda în continuare ajutoarele de încălzire pentru persoanele cu venituri mici.


Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va sprijini familiile și persoanele singure cu acoperirea integrală sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu încălzirea locuinței. Ajutoarele vor fi acordate pentru cei care folosesc gaze naturale, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri sau energie electrică și care au venit net de maximum 615 lei, pe lună, de membru de familie.


În unele localități din județ începe deja distribuția cererilor și declarațiilor pentru acordarea ajutorului de încălzire. Formularul se completează de către titularul contractului de deținere a locuinței, care trebuie să fie și titularul contractului de furnizare gaze naturale sau energie electrică și trebuie însoțit de documente doveditoare. Atenție, orice modificare privind veniturile sau numărul membrilor de familie ori privind bunurile deținute, titularul ajutorului are obligația de a anunța, în termen de cinci zile, prin completarea unei noi cereri și a unei noi declarații.


Fără ajutoare pentru cei cu mașini, terenuri și conturi în bănci
Ca și anul trecut, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței familiile și persoanele singure care au în proprietate mai multe case, mai multe terenuri, autovehicule mari sau conturi în bancă. Practic, sunt excluși cei care dețin clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești, terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane ce depășesc 1.000 de metri pătrați în zona urbană și 2.000 de metri pătrați în zona rurală.


De asemenea, dacă dețin un autoturism sau o motocicletă cu o vechime mai mică de zece ani, cu excepția celor adaptate pentru persoane cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, nu vor primi ajutor la încălzire. Cum nu vor primi nici cei care au mai mult de un autoturism sau o motocicletă cu o vechime mai mare de zece ani, cei cu auto-vehicule, precum autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze, șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepția bărcilor necesare pentru uzul per-soanelor care locuiesc în Rezervația Biosferei "Delta Dunării", utilaje grele, precum tractor, com-bină autopropulsată, utilaje de prelucrare agricolă, precum presă de ulei sau moară de cereale, utilaje de prelucrat lemnul, precum gater sau altele acționate hidraulic, mecanic sau electric, toate aflate în stare de funcționare. 


Nu vor primi ajutor de încălzire nici persoanele care dețin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei sau suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 de euro pentru o singură persoană, respectiv suma de 2.500 de euro pentru familie.


Câți bani vă dă statul
Pentru venituri până în 155 de lei, se primește un ajutor de 262 de lei, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, 240 de lei pentru energie electrică și 54 de lei pentru lemne sau cărbuni. Pentru venituri cuprinse între 155,1 și 210 lei, ajutorul este de 190 lei la gaze, 216 lei la curent electric și 48 de lei la lemne. Între 210,1 - 260 de lei - se acordă 150 de lei pentru gaze, 192 de lei pentru curent electric și 44 de lei pentru lemne, între 260,1 și 310 lei - se acordă 120 de lei pentru gaze, 168 de lei pentru curent electric și 39 de lei pentru lemne; între 310,1 și 355 de lei - se acordă 90 de lei pentru gaze, 144 pentru energie electrică și 34 pentru lemne; între 355,1 și 425 de lei - se acordă 70 de lei pentru gaze, 120 de lei pentru curent electric și 30 de lei pentru lemne; între 425,1 și 480 de lei - se acordă 45 de lei pentru gaze, 96 de lei pentru curent electric și 26 de lei pentru lemne; între 480,1 și 540 de lei - se acordă 35 de lei pentru încălzirea cu gaze, 72 de lei pentru curent electric și 20 de lei pentru lemne, iar, pentru venituri între 540,1 și 615 lei, se acordă un ajutor de 20 de lei pe lună pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, 48 de lei pentru cei cu curent electric și 16 lei pentru cei cu sobe cu lemne sau cu cărbuni.


Comentează știrea

constantean
15 octombrie 2015
ajunge!!!!!!

gata fratilor ajunge cu pomana luati de la prostii care muncesc si isi platesc impozitele marite pt a avea voi bani sa faceti ajutoare la puturosi si smecheri,Fagadau daca nu rupi pisica nu vei ajunge in veci primar oamenii onesti ai orasului nu mai inghit nedreptate si hotiia din primarie si din consiliul local

ion
15 octombrie 2015
caldura

fagadau...ajutor la incalzire pentru toti conctanteni altfel e bay.

unu
15 octombrie 2015
caldura...

singurul mod corect , este sa se bage centrale pe gaz in toate pct termice si sa se inchida cet-ul ! ajunge cat si-au batut joc de noi....avem cea mai scumpa gigacal. din tara, nu va e rusine, primari de 2 bani ...duceti in spate tiganii si pensionarii , masa de votanti fidela ...iar noi restul ???

Susana
15 octombrie 2015
munca la domiciliu

Oferta de lucru la domiciliu intr-un proiect de mare anvergura.Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere. Aveti nevoie de calculator,conexiune la internet,perseverenta si rabdare. Cerem si oferim maxima seriozitate .Daca vrei un venit suplimentar participa si TU. Nu ai nimic de pierdut, din contra cunoastera unor lucruri noi si de viitor. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.376 secunde