Vinerea Mare. De ce trebuie să ţii post negru în această zi

554
1
Vinerea Mare. De ce trebuie să ţii post negru în această zi - vineri-1650565864.jpg
Vinerea Mare. Credincioşii au un motiv fundamental pentru a ţine post negru în Vinerea Mare. Este ziua în care ne amintim că oamenii, semenii noştri, l-au omorât pe fiul lui Dumnezeu, pe Dumnezeu însuşi.


Vinerea Mare. Arhimandritul Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, a explicat semnificaţia postului negru, care este modul în care oamenii sunt solidari cu patimile Mântuitorului.

Potrivit Realitatea.net Vinerea Mare. Stareţul spune că postul negru înseamnă, practic, că nu trebuie să consumi nimic, nici măcar apă.


Vinerea Mare. Postul negru înseamnă o jertfă pe care i-o aducem pentru moartea şi suferinţa Mântuitorului: „Atunci când cineva din neamul nostru moare, încercăm să facem şi noi o jertfă pentru el: postim, ne rugăm, dăm milostenie şi ne întristăm. Aşa şi omul, când se gândeşte că l-a omorât pe Dumnezeu, ţine doliu, posteşte pentru Dumnezeu, ca să se schimbe. Postul este tot o lucrare duhovnicească ca să simţi puterea credinţei, pentru că degeaba cunoaştem numai teoretic, dar dacă nu experimentăm, să postim nu cunoaştem adevărata credinţă".

Vinerea Mare. În această zi, se pomenesc sfintele şi mântuitoarele şi înfricosătoarele Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos pe care le-a primit de bunăvoie pentru noi.


Vinerea Mare. Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României, recunoscut pentru numeroasele exorcizări pe care le săvârşea, căutat de credincioşi din ţară şi din străinătate, ne-a lăsat câteva învăţături pentru cea mai importantă perioadă din viaţa creştinilor: postul, scrie adevarul.ro.

1. În ziua în care ajunezi sau ţii post negru nu mănânci nimic toată ziua.

2. În zilele de post, nu trebuie să te cerţi cu nimeni, orice s-ar întâmpla, oricât te-ar supăra cineva, orice ispite ai avea, nici cu cei din afară şi nici cu cei din casă. Îţi învingi orgoliile, îţi stăpâneşti firea, treci cu vederea orice umbră a răului sau a răutăţii cuiva, rabzi şi ierţi orice. Altfel, ţi-a "furat" diavolul postul, degeaba mai posteşti.

3. Postul nu este numai abţinere de la mâncare şi băutură, ci şi abţinere de la orice păcat şi răutate.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.989 secunde