Virusul gripal AH1N1, confirmat în 38 de cazuri

157

Articole recomandate

Centrul Național de Boli Transmisibile a raportat Ministerului Sănătății încă două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1. Este vorba de o fetiță de 12 ani din Iași care a sosit din Marea Britanie pe 30 iunie. Acest caz nu are legătură cu Centrul de plasament din aceeași localitate, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal.
Cel de-al doilea caz este un bărbat de 29 ani, care s-a întors din Marea Britanie în data de 28 iunie 2009 și care s-a prezentat aseară la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Deoarece pacientul prezintă o formă ușoară a bolii, medicii au hotărât că bărbatul poate urma tratamentul antiviral izolat la domiciliu, fără a fi internat. În prezent, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino-Centrul pentru Gripă a izolat 38 de cazuri pe teritoriul României.
Alte două suspiciuni de gripă porcină sunt la Galați, unde sunt ținuți sub observație o tânără de 22 ani, venită din Anglia, și un bărbat de 48 ani, sosit din America.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 03 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 02 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1942 secunde