Voluntarii de mediu și-au ales președintele

237
La sfârșitul săptămânii trecute, la Brașov, s-a desfășurat prima adunare generală a Corpului Voluntarilor Gărzii Naționale de Mediu, care a adunat reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) și voluntari din întreaga țară. "Am dorit să reluăm colaborarea între instituțiile statului și comunitatea civilă. Am apelat la ONG-uri județene pentru organizarea acestui Corp de Voluntari care să țină în permanență legătura cu Garda de Mediu și să colaboreze. Asociația va avea filiale în toate regiunile istorice ale țării", a afirmat Silvian Ionescu, comisar general GNM.
În fiecare județ activează deja cel puțin 30 de voluntari de toate vârstele, de la studenți până la pensionari, care vor lucra mult mai eficient într-un cadru organizat. Corpul Voluntarilor de Mediu, ca organizație neguvernamentală, va putea accesa fonduri europene și va participa la educația copiilor față de problemele mediului.
În cadrul primei adunări generale a membrilor, Liana Naum, președintele Corpului Voluntarilor de Mediu Constanța, a fost desemnată președinte al organizației naționale. Ea și-a prezentat planul de lucru pentru anul viitor: programe de educație pe teme de mediu pentru elevi, campanii de sensibilizare a cetățenilor pentru păstrarea curățeniei în comunitate, informări privind colectarea selectivă a deșeurilor etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7269 secunde