Voluntarii ecologiști și studenții de la UMC învață cum să protejeze mediul înconjurător

108

Articole de la același autor

Voluntarii Gărzii Naționale de Mediu, filiala Constanța, și cei ai Centrului de Voluntariat Centras Constanța, alături de studenți de la Universitatea Maritimă Constanța, au participat, ieri, la o activitate menită să celebreze Ziua Mediului. Intitulată "Natura ne aseamănă. Educația ne deosebește", acțiunea s-a desfășurat la Baza Nautică a Universității Maritime Constanța. 

Studenții, care activează în cadrul Cercului Științific pentru Protecția Mediului (CSPM) și în Cercul de Yachting al UMC, au avut ocazia să se întreacă la diferite sporturi individuale sau de echipă, fiecare participant punându-și în valoare aptitudinile sportive. 

"Totodată, a avut loc un schimb de experiențe între cei prezenți la eveniment. Ecologiștii au prezentat câteva noțiuni de bază în domeniul protecției mediului, despre colectarea selectivă, prelevarea probelor de apă, măsurarea turbidității apei, în timp ce «marinarii» îi vor învăța pe participanți câteva noțiuni generale de marinărie", a declarat lector universitar dr. Simona Ghiță, coordonatorul Cercului Științific pentru Protecția Mediului din cadrul UMC. 

Cu prilejul activității de ieri, CSPM lansează primul număr al Revistei "Revoluția Verde". Publicația pune accent pe implicațiile locale, naționale și chiar internaționale ale protecției mediului, pe nevoia de conștientizare a importantei protecției mediului în societatea secolului XXI și, nu în ultimul rând, pe faptul că este nevoie de educație ecologică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : UMC sărbătorește Ziua Mediului
Pagina a fost generata in 2.7509 secunde