Vrei să devii fotograf? Cât costă și unde se organizează cursuri în Constanța

5214
Vrei să devii fotograf? Cât costă și unde se organizează cursuri în Constanța - vreisadeviifotograf4-1432562925.jpg
Dacă doar ce ai primit cadou un aparat de fotografiat scump și ai făcut câteva "contre-jour"-uri, pentru ca ulterior să adaugi pe profilul tău de facebook apendicele "photography" la finalul numelui, ai putea fi privit destul de pieziș de cei din branșă.

Există fotografi buni în Constanța, dar există și "uscături în pădure", inevitabil. Întrebarea retorică este "cum pot să ajung un fotograf bun". Răspunsul? Primul pas ar fi urmarea unui curs. Unii specialiști susțin că îți trebuie și viziunea artistică, dar degeaba o ai dacă nu știi să folosești aparatul.

Cât costă un curs de fotografie

În funcție de mai multe criterii prețurile pentru un curs de specialitate pot varia între 700 și 1.900 de lei. Pot fi urmate cursuri rapide care promit că în trei luni îți oferă cam tot ce ai nevoie să știi pentru a face față provocărilor de început în lumea fotografiei sau există opțiunea de a urma un curs timp de doi ani, timp în care ajungi să te familiarizezi cu arta fotografică destul de bine încât să ai curajul de a încerca să urmezi drumul pe cont propriu. "Avem acum o grupă nouă, iar cursurile durează 6 luni, în fiecare săptămână avem 2 zile de teorie și una, două de practică, în week-end. Sunt cursanți de toate vârstele. Cel mai tânăr avea 17 ani, iar cel mai în vârstă 52. Cursul se poate achita în 4-5 rate de câte 300 de lei pe lună, iar la început se plătește un avans de 350 de lei. Deja avem cinci generații de cursanți pe care i-am pregătit începând cu anul 2013 când am deschis școala de fotografie" a declarat Alin Panaite formator autorizat CNFPA și manager la Avatar Studio din Constanța.

Cum sunt organizate cursurile

Fiecare școală acreditată are o programă pe care o urmează. Indiferent că durează 3, 6 sau 24 de luni, cursul de fotografie este organizat de obicei pe principiul "de la simplu la complex" astfel încât cei care trec printr-un curs să își îmbogățească bagajul de cunoștințe, dar și să-și îmbunătățească abilitățile. "La noi se începe cu partea tehnică. Cum funcționează aparatul, lucrurile de bază. Încercăm însă să îmbinăm lucrurile. Se trece apoi la compoziție, și desigur, fiecare stil în parte" a mai adăugat Alin Panaite.

La finalul cursului se prezintă portofoliul cursantului și se dă și un test grilă în fața unei comisii. Absolvenții Avatar Studio primesc o diplomă recunoscută atât în țară, cât și în Uniunea Europeană, a adăugat acesta.

Care sunt recomandările

Nu încercați să "ardeți" etapele. Dacă vrei să te angajezi ca fotograf contează ce știi să faci și portofoliul. În funcție de ce vrei să faci, alege-ți un aparat care să te ajute. Aparatele, cu cât sunt mai scumpe, cu atât au mai puține automatisme așa că ar trebui în primul rând să știi să îl folosești. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Martie 2015
Stire din Cultură-Educație : Expoziție  de lucrări foto
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : O inedită expoziție de fotografie
Pagina a fost generata in 0.5093 secunde