Vrei să muncești în străinătate? Iată ce avantaje oferă angajatorii

354
2
Vrei să muncești în străinătate? Iată ce avantaje oferă angajatorii - locuridemuncastrainatate-1423500608.jpg

Articole de la același autor

485 de locuri de muncă sunt disponibile, în această perioadă, pentru constănțeni, în străinătate. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, prin rețeaua Eures, propune posturi în Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Norvegia, Polonia, Republica Cehă și Suedia.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Germania, acolo unde se caută asistenți medicali, bucătari, ospătari, ajutori de bucătari, cameriste sau roomboy și factori poștali. Pentru asistente medicale, se oferă un salariu de 11,22 euro pe oră, aceștia beneficiind atât de asigurarea socială, cât și de cea de sănătate. Un asistent medical generalist poate câștiga între 2.200 și 2.700 de euro brut pe lună, în timp ce un ospătar sau un bucătar primesc între 1.500 și 2.200 de euro brut pe lună. Factorii poștali sunt plătiți cu un salariu brut de 2.000 de euro brut pe lună, fiind incluse și asigurările sociale.

Peste 130 de posturi pentru români sunt disponibile și în Danemarca. Toate sunt în agricultură. Este vorba despre culegători de căpșuni, culegători de zmeură și culegători de mazăre. Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată (la kilogram). Pentru căpșuni, se plătește echivalentul în coroane daneze a aproximativ un euro brut pentru un kilogram. La aceasta se mai adaugă un spor de 12,5 la sută din salariu, bani de vacanță. La zmeură, se plătește 1,6 euro pentru un kilogram, iar la mazăre 0,6 euro la kilogram. De asemenea, se caută superviseri pentru culegătorii de fructe și specialiști în fertilizarea solului prin intermediul irigațiilor. Aceștia vor avea salarii de pornire de câte 10 euro brut pe oră, însă pot fi majorate în funcție de rezultate și abilități. Tot în Danemarca, sunt disponibile două posturi de medic specialist radiolog, cu un salariu de bază de 83.000 de euro brut pe an.

Și fermierii din Finlanda au început să caute muncitori români. 53 de posturi sunt scoase la concurs pentru cei care doresc să muncească în agricultură, singura condiție fiind cunoașterea limbii engleze la nivel mediu. Se oferă un salariu de 8,19 euro brut pe oră.

În Franța, sunt doar posturi în medicină, de medic generalist, infirmier și kinetoterapeut. Pentru medici, retribuția este de minimum 4.125 de euro și maximum de 5.360 de euro pe lună.

Salariu și în țară și în străinătate

În Norvegia, Eures propune 24 de posturi de bucătar, mecanic auto și coordonator cercetare în securitatea calculatoarelor. Bucătarii pot câștiga între 250.000 și 350.000 de coroane brut, adică aproximativ 31.000 - 43.000 de euro brut pe an, în funcție de experiență și calificare, iar IT-iștii primesc minimum 58.840 de euro brut pe an. În Republica Cehă, se caută 17 sculeri și șlefuitori, pilitori. Pentru sculeri, salariile sunt de 725 de euro pe lună, iar pentru șlefuitori între 450 și 1.000 de euro net pe lună.

În mod surprinzător, pe lista țărilor care dau de muncă românilor, s-a înscris, de curând, și Suedia. Sunt libere posturi pentru meseriile de lucrători finisori în construcții, dulgheri, vopsitori auto, mecanici auto, femei de serviciu, în total 75 de locuri. Se cere cunoașterea limbii engleze la nivel mediu. Lucrătorii vor primi atât un salariu în țară, echivalentul salariului minim pe economie, adică 900 de lei, cât și un salariu în Suedia, de 1.000 de euro net lunar. Salariul se plătește o dată pe lună, în cont bancar. Pe lângă asigurările din România, angajatorul plătește o asigurare medicală pentru lucrătorii detașați.

Persoanele interesate pot obține informații suplimentare de la adresa www.eures.anofm.ro sau de la consilierul Eures Elena Pană, din cadrul AJOFM Constanța, tel. 0241/481.553. 

Comentează știrea

Bani fara carte
10 februarie 2015
O noua sclavie

Titlul articolului ar fi putut,fi " vrei sa fi sclav instrainatate...."...

Eny
15 aprilie 2015
Realizari

Începând de astăzi, nu te mai gândi la altceva decât la realizările pe care le vei obține în viitor și care vor fi infinit mai mari decât tot ce ai realizat vreodată până în prezent. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7504 secunde