VREME CALDĂ DE CRĂCIUN

181
VREME CALDĂ DE CRĂCIUN - bradgloburicraciunw2000h1333q100-1482413816.jpg

Articole recomandate

Meteorologii anunță că vremea va fi mai caldă decât în mod normal de Crăciun. Duminică, valorile termice vor ajunge la 7 grade, luni până la 11 grade, iar la munte va ninge, potrivit specialistului în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Romica Jurca.


"Ne așteptăm la o creștere de temperatură și la precipitații în vestul, nordul și centrul țării. În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, în vestul, nordul și centrul țării se vor semnala precipitații sub formă de ninsori, în special în Transilvania și la munte, iar ploi cu preponderență în Crișana, Banat și în jumătatea de nord a Moldovei. Pe arii restrânse, în aceste din urmă zone există șanse să se producă polei. În restul teritorului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și doar izolat pot apărea ploi, cu precădere în dealurile sudice și asta mai mult pe parcursul nopții de 25 spre 26 decembrie. Ca temperaturi, în prima zi de Crăciun se vor înregistra valori maxime cuprinse, în general, între 1 grad și 7 grade Celsius, iar pe 26 decembrie vom avea maxime, în marea lor majoritate, între două și 11 grade Celsius. Vom avea, deci, valori termice peste cele normale ale perioadei. În cea de-a doua zi de Crăciun se vor semnala și precipitații în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei', a explicat Jurca.


Specialistul ANM a subliniat că, în București, nu va ninge de Crăciun, în timp ce la nivel național precipitații mai consistente, sub formă de lapoviță și ninsoare, se vor semnala în interiorul arcului Carpatic.


În ceea ce privește valorile termice, pe regiuni, prognoza de specialitate arată că, în ziua de 25 decembrie, acestea se prezintă astfel: în Maramureș - între 1 și 3 grade, în Crișana - între două și 4 grade Celsius, în Banat - între 1 și 4 grade, în Transilvania - între 1 la 4 grade, în Moldova - între 3 și 7 grade, în Dobrogea - între două și 5 grade, în Muntenia - între 3 și 7 grade, iar în Oltenia - între 5 și 8 grade Celsius.


Totodată, pe 26 decembrie, în Maramureș se vor înregistra în 3 și 7 grade, în Crișana valori de 5-7 grade, în Banat - între 7-8 grade, în Moldova - între 3 și 7 grade, Dobrogea - de la 3 la 7 grade, în Muntenia - între 5 și 9 grade și în Oltenia, între 7 și 11 grade Celsius.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2016
Stire din Social : COD GALBEN de ceață și polei
Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
Stire din Social : Mare Nostrum promovează Crăciunul Eco
Pagina a fost generata in 0.7384 secunde