Vreți să adoptați un copil? Amănunte care vă pot reduce perioada de așteptare (I)

1302
Vreți să adoptați un copil? Amănunte care vă pot reduce perioada de așteptare (I) - adoptiibun-1516196507.jpg
Ați încercat să concepeți un copil pe cale naturală, dar nu a fost posibil, nici măcar prin FIV? Nu disperați, nu este sfârșitul lumii. Aveți la îndemână varianta adopției și, deși procedura este destul de greoaie, vă puteți îndeplini, cu răbdare, marele vis: acela de a fi părinți.

În rândurile următoare, prezentăm câteva amănunte care vă pot scurta perioada de așteptare.

În prima fază, trebuie să obțineți atestatul conform căruia puteți fi părinți. În mod normal, în trei luni parcurgeți procedura.

Sfaturi:

1. Căutați să vă încadrați în programul cursurilor și testărilor impuse de specialiștii DGASPC, chiar dacă programul dvs. este unul extrem de încărcat (afaceri, birou, casă etc.). Persoanele punctuale lasă o impresie mult mai bună în orice împrejurare.

2. La capitolul venituri, nu este necesar să vă afișați întreaga avere (case, mașini, afaceri). Fiți echilibrați și țineți cont că DGASPC nu este ANAF. Trebuie doar să faceți dovada că aveți o locuință și bani pentru a întreține familia. Fișa fiscală pe ultimul an este suficientă.

3. Fiți cât se poate de naturali în răspunsurile pe care le dați la întrebările psihologilor și la testele scrise. Nu încercați să păreți altfel decât sunteți, pentru că testele amintite au multe capcane și nu este în interesul dvs. să lungiți perioada de interviuri.

4. La capitolul motivația adopției, răspunsul trebuie să decurgă firesc: ați ajuns la o maturitate din toate punctele de vedere, socială, economică, profesională, astfel încât puteți schimba radical destinul unui copil care a avut neșansa de a fi abandonat la naștere. Țineți cont că ceea ce primează este interesul copilului și apoi cel al familiei adoptatoare.

5. O mențiune specială pentru cei care conduc afaceri de succes și sunt obișnuiți să fie ei "vioara întâi". Țineți cont de faptul că, de data aceasta, nu dvs. sunteți la comandă, iar partenerii-examinatori sunt bugetari care, în unele cazuri, au propriile lor probleme și nu vin tocmai cu zâmbetul pe buze la serviciu. În cazul în care considerați că psihologul/inspectorul comite un abuz față de dvs., îl puteți reclama la conducerea DGASPC sau a Consiliului Județean, însă puteți stârni astfel un cuib de viespi. De regulă, "obraznicii" sunt și piloși, așa că șansele de a accelera procedura chiar se reduc și vă mai faceți și dușmani. Așadar, mai lăsați de la dvs., mai făceți-vă că nu auziți unele lucruri și vedeți-vă interesul: acela de a obține în 3 luni atestatul!

Mult succes!

În episodul următor, vom prezenta câteva poturi pentru perioada de potrivire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4741 secunde