Vreți să faceți o faptă bună? Cum puteți ajuta bătrânii singuri

935
Vreți să faceți o faptă bună? Cum puteți ajuta bătrânii singuri - campaniebatrani2-1536164101.jpg

Articole de la același autor

De la începutul lunii septembrie și până pe 30 noiembrie, dacă vreți și aveți cu ce, puteți ajuta persoanele vârstnice cu un bănuț, care să le facă bătrânețea mai ușoară.

Fundația "Principesa Margareta a României", împreună cu Asociația "Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor", derulează în intervalul amintit campania "Fericiți la adânci bătrâneți". Prin aceasta, organizatorii își propun să atragă atenția publicului cu privire la situația vârstnicilor din România și problemele cu care aceștia se confruntă. Campania are și o componentă de strângere de fonduri în sprijinul bătrânilor care nu mai au pe nimeni, iar oricine poate dona prin trimiterea mesajului "Singur" prin SMS la numărul 8844.

Potrivit statisticilor, la ora actuală, în România, unul din doi vârstnici sunt afectați de singurătate, sentiment ce conduce la efecte dezastruoase asupra sănătății fizice, psihice și a calității vieții acestora. Totodată, fenomenul îmbătrânirii atrage marginalizarea și excluderea socială a vârstnicilor. Tocmai de aceea, Fundația "Principesa Margareta" a României își propune să răspundă nevoilor vârstnicilor prin programe sociale menite să aline singurătatea, să combată izolarea socială, să reducă sentimentul de inutilitate și efectele aferente.

În prezent, una din șase persoane are peste 65 de ani, reprezentând 17% din populația României, și se estimează că în anul 2050 persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor reprezenta peste 30% din totalul populației.

Tot pentru sprijinul bătrânilor, există și Telefonul Vârstnicului, care este singura linie telefonică națională gratuită și confidențială, care răspunde prompt nevoilor vârstnicilor și alină singurătatea lor la numărul 0800.460. 001.

Conform analizelor efectuate în ultimii ani de către Fundația "Principesa Margareta" a României, principalele nevoi ale vârstnicilor sunt: nevoia de informații diverse, nevoia de îngrijire și sprijin practic, în funcție de gradul de dependență, nevoia de sprijin emoțional, nevoia de sprijin financiar și material, nevoia de a fi activ la vârsta a III-a și de participare socială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Donație importantă a Fundației Smurd
Pagina a fost generata in 0.6334 secunde