Vreţi să lucraţi în Franţa? Aflați care vă sunt drepturile mai întâi!

469
Vreţi să lucraţi în Franţa? Aflați care vă sunt drepturile mai întâi! - vretisalucrati-1620238303.jpg
În cadrul campaniei „Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!”, Ministerul Muncii și Protecției Sociale începe, în această perioadă, distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în Franța. Broșurile vor fi împărțite prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și al Inspectoratului Teritorial de Muncă. De asemenea, în baza protocoalelor încheiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și cu Ministerul Afacerilor Interne, materialele informative vor fi distribuite și în gări, autogări, aeroporturi și în vămi.

Scopul acestui demers este acela ca cetățenii care decid să plece să muncească sezonier în Franța să își cunoască drepturile pe care le au și să știe cui să se adreseze dacă întâmpină probleme, pentru a evita, în acest fel, situațiile de abuz asupra lucrătorilor români.

Anumite contracte sezoniere pot, de asemenea, să nu prevadă date precise pentru finalizarea lor. În acest caz, contractul sezonier trebuie să precizeze că este încheiat pentru durata sezonului respectiv și să menționeze o durată minimă de desfășurare a activității (fixată în mod liber între angajator și salariat). Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2335 secunde