Vreți să vă angajați în străinătate? Iată câteva sfaturi pentru a nu fi țepuiți!

1027
Autoritățile îi sfătuiesc pe cei interesați să lucreze în străinătate să verifice, cu foarte mare atenție, firmele de intermediere prin care vor să plece peste hotare. În primul rând, trebuie să se adreseze inspectoratelor teritoriale de muncă pe raza cărora funcționează respectivele societăți, pentru a afla dacă sunt înregistrate.
De asemenea, dacă solicitanții unui loc de muncă în străinătate plătesc comisioane pentru care nu primesc în schimb serviciile solicitate, cazul intră sub incidență penală și se încadrează la înșelăciune. În acest caz, păgubiții trebuie să se adreseze Poliției, care va cerceta respectiva firmă și o va sancționa în consecință.
Atenție, însă, la actele pe care le semnați! Unele contracte nu conțin prevederea fermă că vi se va găsi un loc de muncă, ci că firma respectiva vă oferă consiliere în găsirea unui job pe o anumită perioadă. În aceste cazuri, se întâmplă frecvent ca firma să întârzie lucrurile sau să vină cu mai multe oferte de neacceptat, până la expirarea perioadei prevăzute în contract. Astfel, clienții rămân și cu banii luați și fără loc de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Am vrut să rămân în străinătate!"
Pagina a fost generata in 0.7578 secunde