Vreți să vă testați GRATUIT de Covid? Iată lista celor 141 de medici de familie care au încheiat contracte cu CJAS

2002
Vreți să vă testați GRATUIT de Covid? Iată lista celor 141 de medici de familie care au încheiat contracte cu CJAS - centru-1643643947.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa vin cu precizări referitoare la testarea populaţiei pentru depistarea noului coronavirus. „Având în vedere numărul mare al pacienţilor neconfirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 care se adresează centrelor de evaluare COVID, facem precizarea că la centrul de evaluare se pot prezenta doar persoanele care au un rezultat pozitiv la testarea pentru detecţia virusului SARS-CoV-2, în primele şapte zile de la obţinerea rezultatului pozitiv. În concluzie, înainte de a se prezenta la centrele de evaluare, persoanele cu simptomatologie specifică pentru COVID-19 se pot adresa medicului de familie (gratuit), unui laborator care efectuează teste pentru detecţia virusului, prin NAAT/RT-PCR, sau prin utilizarea testelor antigenice rapide, la o farmacie care efectuează teste rapide. De asemenea, pot suna la 112 şi aştepta ambulanţa pentru evaluare şi recoltare test sau se pot duce la camera de gardă a unui spital. Pacienţii confirmaţi pozitiv, dar care au o formă de boală uşoară sau medie, se pot prezenta la centrele de evaluare pentru evaluare clinică şi paraclinică, precum şi pentru administrarea de tratament specific, după caz”, precizează purtătorul de cuvânt al CAS Constanţa, Aurelia Drăgoi.

Potrivit acesteia, în judeţul Constanţa sunt trei centre de evaluare care au încheiat contract cu CAS. Este vorba despre Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul Municipal Mangalia şi Centrul de Evaluare COVID de pe strada Ion Ionescu de la Brad, din zona Medeea, Constanţa, care va deveni funcţional marţi, 1 februarie. De asemenea, 141 de medici de familie efectuează activitate de testare. Aici găsiţi lista acestora. „Listele sunt actualizate în fiecare zi. Reamintim că de testare gratuită la medicii de familie pot beneficia toate persoanele care prezintă simptome sugestive de infectare cu virusul Sars-CoV-2, indiferent că sunt sau nu asigurate. La fel, în condițiile descrise mai sus, la centrele de evaluare se pot prezenta atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate”, mai subliniază reprezentantul CAS Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde