Zeci de constănțeni își pierd lunar indemnizațiile de șomaj

301
Zeci de constănțeni  își pierd lunar indemnizațiile  de șomaj - somajpierdut-1487610187.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți șomeri își pierd lunar indemnizațiile sau li se suspendă.

"Unii întârzie la viză sau nu vin, iar atunci li se sistează șomajul. În medie, în fiecare lună înregistrăm în jur de 50 de încetări. Trebuie precizat, însă, că ei pot veni luna următoare atunci își pot relua, din nou, șomajul", ne-au declarat reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În plus, în cazul celor care au plecat să lucreze în străinătate, aceste persoane au obligația de a anunța AJOFM că au plecat să își caute loc de muncă, pentru a se putea, astfel, opera modificările în baza de date. De precizat că, aceste persoane sunt obligate de a se prezenta la Șomaj cu o copie după contractul de muncă.

Încetările se mai fac și la data expirării perioadei legale de plată, iar suspendările sunt operate în cazul celor care nu și-au îndeplinit obligația de a se prezenta lunar, la AJOFM, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă. Acest lucru face referire la data plecării din țară pe o perioadă mai mică de trei luni, la cererea persoanei.

Vor mai pierde banii și persoanele care primesc indemnizația de maternitate și indemnizația pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv de trei ani în cazul copilului cu handicap etc. Desigur, încetarea drepturilor legale se produce și în cazul decesului beneficiarului sau la data expirării perioadei legale de plată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Economie : Caleidoscop economic
Marţi, 31 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Șomajul declarat continuă să scadă
Pagina a fost generata in 0.711 secunde