În ce condiții pot fi pierdute indemnizațiile de șomaj

255
În ce condiții pot fi pierdute indemnizațiile de șomaj - someri-1482855270.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 60 de constățeni și-au pierdut, anul acesta, indemnizațiile de șomaj sau le-au fost suspendate din diferite motive.

Conform informațiilor furnizate de șeful Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Gheorghe Bușu, încetarea plății indemnizației de șomaj se face la data încadrării în muncă pentru o perioadă mai mare de 12 luni sau atunci când o persoană realizează venituri din activități autorizate, mai mari decât indemnizația de șomaj.

Banii pot fi pierduți și la data refuzului nejustificat de a se încadra conform pregătirii sau nivelului studiilor într-un loc de muncă, situat la o distanță de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu, dar și la data plecării în străinătate a beneficiarului pentru o perioadă mai mare de trei luni.

Încetările se mai fac și la data expirării perioadei legale de plată sau în situațiile în care beneficiarii nu s-au prezentat, lunar, la AJOFM pentru viză.

Suspendările, în schimb, sunt operate în cazul celor care nu și-au îndeplinit obligația de a se prezenta lunar, la AJOFM, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă; la data plecării din țară pe o perioadă mai mică de trei luni, la cererea persoanei; pe perioada detenției.

Vor mai pierde banii și persoanele care primesc indemnizația de maternitate și indemnizația pentru creșterea copilului până la împli-nirea vârstei de doi ani, respectiv de trei ani în cazul copilului cu handicap etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8122 secunde